Dag 1, 01/07 Brussel-Miami

Route

bru-mia

Dit jaar vlogen we voor het eerst met TAP Portugal. Een staking dreigde roet in het eten te gooien, maar gelukkig werd de staking opgeheven 2 dagen voor  vertrek.

  • Brussel => Lissabon (TAP Portugal 611)
    6u15 => 08u00 (Airbus A320-100/200, nonstop 2h, 45m, 1,717 km)
  • Madrid => Miami (TAP Portugal 113)
    10u00 => 14u15 (Airbus A330-200, nonstop 9h, 15m, 6,674 km)

Beide vluchten verliepen goed en met geen extreme vertragingen. Eens we aankwamen op Miami International Airport zijn we, mits wat snelwandelen, snel door immigratie geraakt. Onze bagage was er ook vrij snel zodat we vlot onze weg konden maken naar Alamo.

1.bru-mia

Het was de eerste maal dat we een auto huurden aangezien we nu de 21-jarige minimumleeftijd hadden bereikt. De Alamo counter was binnen het luchthaven gebouw dus er was geen nood aan een shuttlebus. We hadden de auto gereserveerd via drive-usa met alle nodige verzekeringen. Ter plekke hebben we nog een leuke upgrade gekregen voor 150$ naar een cabrio Ford Mustang. Daarna enkele verdiepingen naar beneden afdalen om aan mijn vuurdoop te beginnen in het Amerikaans verkeer. Eerste stop: het hotel in North Bay Village.

iPhone met de TomTom app aan de ruit geplakt en we konden aanvangen met de eerste rit van 20 kilometer. Vrij druk verkeer dus we doen er toch een halfuurtje over. We vinden vlot het Best Western Plus hotel en we kunnen gelukkig meteen in onze kamer. De eerder bestelde T-mobile simkaartjes zijn ook al gearriveerd, maar de online dienst van T-Mobile liet het die dag afweten, dus nog geen mobiel internet voor vandaag.

Na wat uitrusten besluiten we om nog even naar de Aventura Mall te gaan, ongeveer 16 km naar het noorden. Dak naar beneden, zonnebril op, en we zijn weg. Het is waanzinnig druk op deze mooie zondag, maar gelukkig vinden we een parkeerplek na 5 minuutjes rondrijden. We lopen wat rond in de mall en kopen/drinken iets.

In het terugkeren stoppen we nog langs een winkel om drank in te slaan voor de komende 9 dagen. Onze paspoorten hadden we in het hotel gelaten en dus was er toch enkele minuten discussie bij het aankopen van alcoholische dranken. Uiteindelijk lukt het ons dan toch 🙂 . Daarna gaan we bij de Chipotle buren eten vooraleer we terugkeren naar het hotel.

We ronden de avond af met een drink op het terras met het prachtige uitzicht en de sfeervolle muziek van het openlucht restaurant beneden.

Miami-1

Hotel: BEST WESTERN PLUS On the Bay Inn & Marina

 

Dag 2, 02/07 Miami