Dag 14, 14/07 Washington D.C.

Route:

dag14washingtondc

Onze dag begint zeer vroeg, want we hebben een White House tour kunnen strikken om 7u30. Uitnodiging kunnen regelen door een aanvraag naar een senator te sturen zo’n 8 maanden voordien. We waren mooi op tijd, maar jammergenoeg waren onze Belgische identiteitskaarten niet voldoende. We moesten dus terug naar het hotel achter onze paspoorten. Gelukkig mochten we gelijk welk uur terugkeren. Het begon dan nog eens te regenen op weg naar het hotel dus onze ochtendslaapkop heeft wat verloren tijd veroorzaakt.

We keren in de voormiddag terug naar het Witte Huis met onze paspoorten en raken vlot binnen na de nodige controles. Doordat we pas later in de voormiddag gingen was de President ook al wakker, want toen we binnen in het Huis waren stond Marine One klaar op het helipad. We bleven binnen even staan kijken (als enige niet Amerikanen) tot we de President richting Marine One zagen wandelen. Zeer stil moment opeens. Bleek dat dat hij op weg was naar een promo rally voor zijn ‘second term’. We bekijken nog even de verschillende kamers en gaan dan naar buiten om het Huis even van buiten te bekijken. De nodige protesten zijn ook aan de gang, dus echt rustig was het niet.

Oostkust-039

We hebben een U.S. Capitol tour om 13u30. Het begint al aardig op te warmen in de stad en het is al snel in de 30 graden. Op de kaart lijkt de wandeling naar het Capitol niet ver, maar we hadden het toch wat onderschat. We passeren bij het Washington Monument en gaan dan door naar het Capitol. We lunchen bij het Capitol en nemen dan onze tour om 13u30.

Oostkust-043

Om 15u gaan we naar het National Air and Space Museum om even wat airco op te zoeken. Het is rond de 38° nu en willen toch even afkoelen. We wandelen nog even rond bij Dupont Circle. Tegen 18u30 hebben we een Twilight Bus Tour die ons de bekendste spots van D.C. toont. We gaan ook even de Potomac River over naar Arlington, wat te voet natuurlijk iets moeilijker zou zijn.

Oostkust-052

Hotel: Carlyle Suites

 

Dag 13, 13/07 Washington D.C.
Dag 15, 15/07 Washington D.C.