Dag 21, 21/07 New York

Route: 79km, 1u03min

dag21newyork

Het roadtrip gedeelte zit erop! We staan vroeg op zodat we de auto op tijd kunnen binnenbrengen (anders 1 dag bijbetalen). Het is een korte rit naar Alamo bij Newark Airport. Alles is in orde bij Alamo en we nemen de shuttlebus naar de luchthaven. Daar nemen we de AirTrain die ons naar het treinstation brengt. Via NJ Transit nemen we dan de trein tot New York Penn Station. Alles gaat vlot, en tegen 10u zijn we op de hostel op 101 Street met Broadway. Een hostel waar ik al meerdere keren verbleven heb, maar de prijzen bleven de laatste jaren ferm de hoogte in gaan, en de goede ervaringen gingen er op achteruit.. Waarschijnlijk in het vervolg iets anders overwegen.

Oostkust-123

Om 10u30 houden we halt bij de Starbucks om de hoek vooraleer we de metro nemen. We zijn beiden al meerdere keren in New York geweest, maar er was nooit niet genoeg tijd om Coney Island te bezoeken. Daar maken we vandaag verandering in. Het is zeer mooi weer en er zit veel volk op de metro richting strand. Iets na 12u komen we aan op Coney Island. We herkennen een gelijkaardige Boardwalk zoals in Atlantic City, maar hier is er wel zon te bespeuren. Voor lunch gaan we langs bij  L&B Spumoni Gardens (Brooklyn), een populaire pizza place voor zijn vierkante Siciliaanse pizza slices.

Oostkust-125 Oostkust-129

In de namiddag nemen we de metro terug naar Manhattan. We stappen af in Downtown en banen ons een weg via Wall Street naar Pier 17. We drinken iets bij Beekman Beer Garden: een stukje van de pier waar ze enkele vrachtwagens zand hebben gedropt en zetels hebben neergeploft. We zien nog een mager spelletje Beer Pong vooraleer we nog enkele winkels bezoeken in Water Street. Hierna zoeken we ook even de nieuwe Beats by Dre store op, en stoppen we nog even bij Hollister op Broadway. Hierna wandelen we 6th Avenue af en maken we nog een stop bij de HBO shop.

Oostkust-133

We eindigen door te wandelen naar Times Square waar we even binnengaan in het Hard Rock. Tegen 21u zijn we terug op de hostel.

Hotel: Broadway Hotel and Hostel

 

Dag 20, 20/07 Jackson
Dag 22, 22/07 New York