Dag 7, 07/07 Daytona

Route: 343km, 3u25min

dag7daytona

Op 10 meter van ons hotel in Tampa is er een IHOP, dus daar gaan we ook gaan ontbijten. Beiden lukt het ons niet om al de pancakes op te eten, en als we rondkeken waren wij duidelijk de uitzondering. We vertrekken vandaag terug richting het westen, namelijk naar Daytona. We hebben tickets gekocht voor de Coke Zero 400, een race uit de NASCAR Sprint Cup. We hebben onze tickets op voorhand gekocht, alsook een parking ticket voor dichtbij. De parking blijkt bij de K-mart te zijn. We komen hier toe rond 15u30 en besluiten om eerst nog even het nodige te kopen.

Daytona.nasa-2

Een klein uurtje later zijn we op de Daytona International Speedway! De race zelf begint maar tegen 20u, maar er zijn veel activiteiten voorzien buiten het circuit. We lopen hier een hele tijd rond en zien de nieuwste auto’s, verschillende promostanden alsook verschillende mini concerten op het Coke Zero podium. Naar de avond toe banen we ons een weg naar onze zitplaatsen.  Er is verschrikkelijk veel volk! We zien nog het einde van het Train concert, en kort daarna wordt een ellenlange Amerikaanse vlag op het circuit gedragen. Iedereen staat recht voor het volkslied terwijl er een groot militair vliegtuig over het circuit vliegt. Amerikaanser kan niet denk ik..

Daytona.nasa-11 Daytona.nasa-17

De race zelf is 400 miles lang, bestaande uit 160 laps. Knotsgekke machines die zeer veel lawaai maken. Af en toe staat iedereen recht en hoor je de ‘ooooh’ wanneer een ongeluk dreigt te gebeuren. Ongelukken gebeuren er sowieso en dan moeten er enkele pickups over het circuit rijden die jet-engines gemonteerd hebben om zo alles proper te maken. In de voorlaatste lap is er nog een ongeluk, en dus werd de winnaar bepaald door de persoon die het snelst terug kon vertrekken uit die ravage. We eindigen nog met een vuurwerk.

Daytona.nasa-23 Daytona.nasa-25

We hebben geen hotel geboekt in Daytona zelf, maar moeten nog rijden naar Cocoa Beach. Iedereen wil natuurlijk vertrekken, dus het duurt een halfuurtje vooraleer we uit Daytona geraken. Rond 1u30 komen we pas toe op het hotel in Cocoa Beach. Late check in was gelukkig geen probleem.

Daytona.nasa-26

Hotel: Hampton Inn Cocoa Beach

 

Dag 6, 06/07 Tampa
Dag 8, 08/07 Cocoa Beach