Dag 10, 12/03 Maui

Route: 183km, 4u10min

maui2

 • Hana Highway
  • Wai’anapanapa State Wayside Park
  • Wailua Falls
  • Haleakala National Park
   • Pools of ‘Ohe’o (Seven Sacred Pools)
  • Piilani Highway

Vandaag maken we een rit rond East-Maui. Na goede reviews gelezen te hebben rijden we even in de andere richting om te ontbijten bij Anthony’s Coffee Co. We kopen hier ook 2 sandwiches voor onderweg. Ik neem het loco moco breakfast, een mengeling van witte rijst, een geroerd ei en een vleespatty, allemal gedrenkt in gravy. Zal zeker niet snel honger hebben 😀 . Het is wel niet zo snel klaar, dus we vertrekken maar rond 10u15 vanuit Paia. Hierna beginnen we aan onze eigenlijk rit voor vandaag. We volgen gewoonweg de Hana Highway en stoppen wanneer we iets interessants zien. We hadden verschillende punten aangeduid op de kaart, maar uiteindelijk hebben we de meeste vaak gewoon traag voorbij gereden. Tegen 14u zijn we al bij het Wai’anapanapa State Wayside Park waar we stoppen voor lunch. Het weer blijft maar zo-zo: veel wolken die de zon tegen houden. Tegen de middag hebben we ook opeens een ferme (korte) regenbui, maar gelukkig zaten we in de auto.

Maui-9 Maui-11

We banen ons een weg naar het zuiden richting de Pools of ‘Ohe’o. Dit maakt deel uit van het nationale park dat we gisteren bezocht hebben, dus kunnen we het ticketje van gisteren gebruiken. Inmiddels is het hier al wat zonniger. We parkeren en banen ons een weg naar het water. We zijn hier zeker niet alleen, populaire plek. We blijven hier even vooraleer we vertrekken naar de Piilani Highway.

Maui-13Iets na 16u beginnen we aan de rit richting Kahului via de Hana & Piilani Highway. We komen terecht op een smalle weg met de oceaan aan de linkerkant en rotsige muren aan de rechterkant. Zeer leuk rijden en we komen ook nauwelijks andere auto’s tegen. We plakken de Go Pro nog even aan de ruit en we hebben hopen plezier op de zandigere stukken waar we een om ter grootste stofwolk proberen te maken. We krijgen nog mooie uitzichten bij het zakken van de zon, en iets na 18u rijden we Kahului binnen. We eten nog iets en we smijten de auto nog eens vol met benzine.

Maui-14 Maui-22

bnb: Olinda Bonsai Guest House Maui

Dag 9, 11/03 Maui
Dag 11, 13/03 Maui