Dag 11, 13/03 Maui

Route: 203km, 3u35min

maui3

  • Makena State Park
  • Maalaea Whale Watch
  • Lipoa Ridge
  • Honolua Bay
  • Lahaina

Laatste dag op Maui en we hebben een whale watching tour gereserveerd (op een beetje ongelukkig uur (wijziging achteraf)). We vroegen aan onze bnb host wat we het beste konden doen, en die raadde ons aan om richting Kihei te gaan. We hadden graag Highway 340 richting het noorden gereden, maar hij raadde het een beetje af. We ontbijten terug bij Anthony’s Coffee Co en komen rond 11u30 aan bij Makena State Park. Het is druk op het mooie strand met prachtig uitzicht op het westelijke deel van het eiland.

Maui-24

We stoppen voor lunch in Kihei en nemen nog een iced Starbucks coffee mee. We banen ons een weg naar de Maalaea haven en wachten op onze tour met Trilogy. Het is druk op de boot maar, ondanks het topseizoen is om walvissen te zien, zien we nauwelijks walvissen. We zien andere boten rondvaren die veel meer geluk hebben. We hadden deze haven uitgekozen omdat deze blijkbaar één van de betere was, blijkbaar niet.. De tocht duurt 2u en enkel het eerste halfuur hebben we 2 walvissen gezien. Achteraf gezien had ik misschien beter bij mijn eerste keuze gebleven qua aanbieder, maar de reviews deden mijn gedacht veranderen.. Nuja, het was iets na 16u en we rijden meteen door naar het noordelijkste punt voor vandaag.

Maui-25 Maui-26

Het verkeer richting Lahaina zit jammergnoeg niet mee en we zien pas tegen na 17u bij Lipoa Ridge. We moeten wat selecteren dus besluiten we terug te keren naar Lahaina. We maken eerst nog een stop bij Honolua Bay, dat dicht bij  Lipoa Ridge ligt. Tegen 18u30 vinden we pas een gratis parkeerplek in het onmenselijk drukke Lahaina. We wandelen door de Front Street en eten iets bij de Hard Rock. Tegen 21u zijn we terug in Haiku. We maken onze valiezen want morgen is het vroeg opstaan voor onze vlucht naar Oahu.

Maui-27

bnb: Olinda Bonsai Guest House Maui

Dag 10, 12/03 Maui
Dag 12, 14/03 Oahu