Dag 12, 14/03 Oahu

Route: 157km, 3u15min

oahu1

  • Diamond Head State Monument
  • Makapuu Lighthouse trail
  • Nuuanu Pali Lookout
  • Valley of the Temples Memorial Park
  • Kualoa Ranch: ATV tour

Vandaag hebben we onze laatste inter island vlucht: Maui naar Oahu. We hebben terug een ochtendvlucht zodat we voor 8u in Honolulu int’l airport zijn. We vliegen wederom met Hawaiian Airlines en onze vlucht is op tijd. We raken vlot bij Alamo (off site locatie) en kiezen er een nieuwe Ford Escape uit met een allesbehalve minimalistisch interieur. We bellen eerst naar het hotel om te vragen of we alreeds kunnen inchecken. We hebben geluk want er is al een kamer vrij. Het is de eerste maal in een echte ‘stad’ en dat gaan we geweten hebben: constant druk-druk verkeer in Honolulu/Waikiki. Ons hotel is goed gelegen bij Waikiki en heeft zelfs gratis parking. Onze volgende stop is Diamond Head State Monument dus de stop aan het hotel was zeker geen omweg.

9.ogg-hnl

Oahu-94

Eerste stop: Diamond Head State Monument. Hoewel het een werkdag is blijft het constant druk. We moeten een 10-tal minuten wachten vooraleer we een parkingplaats toegewezen krijgen. Je kan ook verder parkeren en te voet naar boven gaan, maar daar hebben we geen zin in. De klim van de Diamond Head zelf was al zwaar genoeg in die hitte. We banen ons een weg naar boven en krijgen een prachtig uitzicht van Waikiki.

Oahu-3 Oahu-4

We keren terug naar de auto en verderop stoppen we bij de Makapuu Lighthouse waar we de hike naar boven ondernemen. Onderweg zagen we nog een volzet Hanauma Bay Park, dus dit moesten we overlaten. Tegen 12u bereiken we de top van de hike en nemen enkele foto’s.

Oahu-7

We dalen terug af en rijden verder naar Kailua waar  we (dankzij de recensies) lunchen bij Cinnamon’s Restaurant. Hierna vertrekken we richting de Nuuanu Pali Lookout. De wolken gooien wat roet in het eten voor een goede foto.

Oahu-10

Volgende stop is het Valley of the Temples Memorial Park. Het is een filmlocatie uit de serie Lost die waarschijnlijk de laatste jaren plots populairder is geworden. We vertrekken hier iets na 15u zodat we op tijd toekomen bij de Kualoa Ranch voor onze ATV tour.

Oahu-13

We hebben een 1u durende ATV tour gereserveerd bij de Kualoa Ranch. Een groot gebied in privé handen dat al vaak gebruikt is voor verschillende films en series. We zijn de enigste klanten voor het 16u slot dus we vliegen er meteen in. We stoppen nog even onderweg om te genieten van het uitzicht.

Oahu-14

Na de ATV tour keren we terug naar Waikiki (we laten de Tantalus Round Top drive vallen) en stoppen we bij het Ala Moana Center, een enorm groot gebouw waar je vrijwel alles kan terugvinden van winkels tot restaurants tot nightclubs. We slenteren hier nog even rond vooraleer we naar het hotel keren, hopend op een vrije parkeerplek.

Oahu-16

Hotel: Ilima hotel

Dag 11, 13/03 Maui
Dag 13, 15/03 Oahu