Dag 13, 15/03 Oahu

Route: 44km, 47min

oahu2

 • Pearl Harbor One Day Passport
  • USS Arizona Memorial
  • USS Bowfin Submarine Museum & Park
  • USS Missouri Memorial
  • Pacific Aviation Museum
 • The U.S. Army Museum Of Hawaii
 • Ala Moana Center
 • Hilton Hawaiian Village fireworks

Vandaag neem ik afscheid van mijn reisgenoot die jammergenoeg iets vroeger naar huis moet. Vroeg in de ochtend opstaan om iets na 5u toe te komen op Honolulu Airport. Voor mezelf heb ik die dag een One Day passport gekocht voor Pearl Harbor. Tegen 5u30 stop ik bij een Starbucks voor mijn ontbijt(het was toen ook al verdacht druk). Tegen 6u15 parkeer ik mij op de dichtste parking(luxe van vroeg te zijn) bij het Pearl Harbor Visitor Center. Ik blijf nog even in de auto zitten en tegen 7u ga ik aanschuiven. Ik merk op dat er al 30 mensen voor mij staan, en tegen 7u30 een honderdtal achter mij 😀 .  Eerst haal ik mijn audio headset op en volg het plannetje op de brochure. Om 8u brengt een boot ons naar het USS Arizona Memorial waar ik meer info krijg over het schip dat onder mijn voeten ligt. Tot op vandaag lekt er nog steeds een kleine hoeveelheid olie uit het schip, men schat dat dit de komende 30 jaar ook nog zo zal zijn.

Oahu-17

Oahu-25

Eens terug aan land(van het eiland?) volg ik verder de audiotour die mij uiteindelijk brengt naar een bezoek aan de USS Bowfin submarine. Na enkele malen mijn hoofd te stoten kom ik terug heelhuids uit deze duikboot en ga ik naar de shuttlebus die mij brengt naar de hoofdattractie, die USS Missouri.

Oahu-35 Oahu-42

Iets na 10u kom ik aan op de USS Missouri en ik vertrek terug rond 12u. Het is een immens schip waar je op 1-2-3 verloren kan lopen. De self-guided tour begon met een rondleiding op het dek, om daarna het schip binnenin te verkennen. Eens terug buiten ben ik de audiotour beu en wil ik gewoon kijken hoe hoog ik kan geraken op dit schip. Ik vind mijn weg enkele verdiepingen naar omhoog maar ik lijk niet meer verder te geraken. Ik ben dan maar genoodzaakt om terug te keren via dezelfde weg in het doorgaan( en ja, ik was de enige die de omgekeerde richting uitging). om zo te ontsnappen van dit schip!

Oahu-44 Oahu-46 Oahu-56

Ik neem de shuttlebus naar de laatste stop: het Pacific Aviation Museum. Veel vliegtuigen staan hier opgesteld, zowel binnen in hangars als buiten op het tarmac. Ik loop hier een halfuurtje rond en neem tegen 12u45 de shuttlebus terug naar het visitor center.

Oahu-57 Oahu-60

Ik rij richting Waikiki en stop nog bij Wendy’s onderweg voor lunch. Tegen 15u (druk verkeer) ben ik op het hotel en neem ik een kleine powernap. Ik besluit om nog even rond te wandelen in Waikiki. Ik blijf in de stijl van vanochtend en bezoek nog het U.S. Army Museum Of Hawaii. Hierna wandel ik naar het strand en naar het Hilton hotel. Ik ga nog even naar het Ala Moana Center, maar deze wandeling leek toch verder dan ik dacht. Tegen 19u ben ik terug dichtbij het hotel en koop ik nog een kleine snack. Ik wacht het Hilton vuurwerk af vanaf het hotel, ik heb er een vrij goed zicht op vanaf het balkon.

Hotel: Ilima hotel

Dag 12, 14/03 Oahu
Dag 14, 16/03 Oahu