Dag 14, 16/03 Oahu

Route: 169km, 2u55min

oahu3

  • Kualoa Ranch
  • Laie Point
  • Giovanni’s Shrimp Truck
  • Mokule’ia Coast
  • YMCA Camp Erdman

Vandaag terug een vroege dag. Ik keer terug naar de Kualoa Ranch voor een Full Day tour. Deze beginnen om 8u, dus het was terug  vroeg opstaan om er op tijd te geraken. Ik doe de Movie Site & Ranch Tour, daarna de Ocean Voyage tour. Na de (inbegrepen) lunch doe ik wederom een ATV tour (compleet andere route) en nog een horseback tour. Dit geheel duurt ongeveer tot 15u. Er hing een kleine bui maar die trok gelukkig meteen weer weg. Ik rij noordwaarts naar Laie Point.

Oahu-69 Oahu-71 Oahu-77 Oahu-79 Oahu-81

Iets na 15u kom ik toe op Laie Point. Het is er vrij rustig met enkel wat locals. Ik krijg een prachtig uitzicht op de kustlijn, alsook een vreemde rotsformatie in zee.

Oahu-86 Oahu-88

In Man vs Food (no judgement) is Giovanni’s Shrimp Truck de revue gepasseerd, gekend om zijn extreem pikante shrimp dish. Ik kan het niet laten om dit zelf ook eens uit te proberen. Ik moet zeggen dat het mijn grenzen zeker wat opgeschoven heeft. Samen aan tafel gezeten met een persoon uit Los Angeles die ook probeerde de uitdaging aan te gaan: beiden geslaagd!

Hierna rij ik langs de kust naar het westen. Ik verzeil nog in een file van een halfuur, gelukkig speelden ze genoeg Scream & Shout op de radio. Mijn 2 laatste stops voor vandaag hebben beiden terug met de serie Lost te maken. Ik stop eerst bij YMCA Camp Erdman, wat in Lost het kamp van ‘The Others’ was. Hierna rij ik even verder naar de Mokule’ia Coast, de plaats waar het vliegtuig in de 1e aflevering crasht. Natuurlijk zie je hier niets meer van, maar de upgrades aan het YMCA camp zijn nog zeker merkbaar.

Oahu-92 Oahu-93

Rond 18u keer ik terug naar het hotel. Ik ga nog even iets eten in Waikiki wanneer ik s’avonds rondwandel, vooraleer ik mijn valies begin te maken 🙁

Hotel: Ilima hotel

Dag 13, 15/03 Oahu
Dag 15+16+17+18, 17/03 Oahu-Brussel