Dag 9, 11/03 Maui

Route: 117km, 2u40min

maui1

  • Haleakala National Park
    • Leleiwi Overlook
    • Kalahaku Overlook
    • Haleakalä Visitor Center
    • Pu’u’ula’ula Summit

Vandaag verlaten we Big Island en nemen we een vlucht naar Maui. Ditmaal hebben we niet geboekt bij Hawaiian Airlines, maar bij Pacific Wings, een maatschappij die kleinere Cessna vliegtuigjes gebruikt. Onze vlucht vertrekt om 9u35 (origineel om 7u35). We leveren de auto in bij Alamo om 8u en 10 min later staan we al bij de Commuter Terminal. Een groot woord voor een kot met 2 wanden en een dak. Er zijn verschillende desks voor de kleinere luchtvaartmaatschappijen. Bij de desk van Pacific Wings staat er enkel een telefoon. We moeten hiermee laten weten dat we er zijn en ons dus inchecken. Tegen iets na 9u komen de piloten die onze naam afvinken op de lijst en het gewicht meten van ons en onze baggage.  De vlucht is volboekt met 9 personen + 2 piloten. Zeker een leuke ervaring 😀 . We landen rond 10u15 en tegen 10u30 zijn we bij Alamo waar we een witte Jeep Compass (zoals op Kauai) krijgen. We polsen eerst bij de bnb of we eerst onze baggage mogen komen droppen, wat gelukkig een mogelijkheid is. We maken kennis met onze vriendelijke hosts en vertrekken tegen de middag richting Haleakala NP.

Big.Island-788.koa-ogg

Het is een uurtje rijden naar het begin van het park maar we werken al snel dat het weer niet echt zal meezitten vandaag. We hebben voor het eerst een regenbui en het is zeer bewolkt. We zien geen steek op de weg naar de ingang van het park doordat we in een dikke mistwolk zitten. Eens aangekomen bij de ingang zijn de booths gesloten, maar moet je een ticketje kopen aan een automaat. Een controle is er niet, maar we nemen toch maar eentje omdat we het morgen opnieuw kunnen gebruiken. Onze eerste stop is het algemene visitor center waar er niks te beleven valt, dus rijden we maar meteen door. Gelukkig rijden we enkele minuten later boven de wolkbank dus hebben we terug wat zicht. We rijden verder en stoppen aan de Leleiwi Overlook en Kalahaku Overlook. Op beiden weinig te zien want we staren gewoon op wolken. Verder rijden naar maar naar het Haleakalä Visitor Center met bijhorende uitzicht. Hier kunnen we gelukkig wat verder kijken dan de wolken.

MauiMaui-1 Maui-3

Onze laatste stop is de Pu’u’ula’ula Summit. Verre uitzichten moeten we hier ook niet verwachten dus het blijft maar wat staren op wolken. Het is 16u en we houden het maar op bekeken voor dit nationaal park. Ben er zeker van dat je hier prachtige uitzichten kan hebben mits een heldere hemel.

Maui-6

bnb: Olinda Bonsai Guest House Maui

Dag 8, 10/03 Big Island
Dag 10, 12/03 Maui