Dag 11, 19/03 Canberra

Route:

11.Canberra

  • City Hill
  • Commonwealth Park
  • Lake Burley Griffin
  • Nerang Pool
  • Canberra Centre
  • Australian War Memorial

“Wat ga je 3 dagen doen in Canberra?” kregen we als tip mee in december bij het boeken van de hotels. Achteraf gezien begrijpen we goed wat deze persoon bedoelde. Ondanks het de hoofdstad van Australië is, is er in feite niet zoveel te doen. We beperkten ons verblijf in Canberra tot 2 overnachtingen: morgenavond rijden we alvast naar Goulburn zodat we al een stapje dichter bij de Blue Mountains & Sydney zijn.

Uitzicht vanaf hotelkamer

Uitzicht vanaf hotelkamer

We beginnen onze dag met een ontbijt om 10u bij Harvest. Daarna maken we een korte wandeling naar City Hill, een park midden in de grote verkeersader van Canberra. Het is zeer mooi weer en we hebben dus meteen al een zeer warme start voor vandaag. Onze volgende stop is het Commonwealth Park. Het vergt wat moeite (en het oversteken van 4-vaksbanen) om alle drukke wegen te passeren. Tegen 11u30 komen we aan bij het Commonwealth Park en bijhorende Lake Burley Griffin. Het is vrij rustig en maken een wandeling richting het oosten. We wandelen ook nog rond de Nerang Pool. Eigenlijk is het maar vrij vuil water, maar het park en de talloze eendjes maken het een mooi geheel.

Aangezien de dag al midden de 30° zit besluiten we om tegen de middag te gaan lunchen in het Canberra Centre, een groot shopping center dat airco heeft! We lunchen bij Nando’s en vertrekken tegen 15u naar het Australian War Memorial. We komen hier rond 15u20 toe en genieten even van het uitzicht en het mooie weer alvoor we het museum bezoeken. Het museum lijkt klein maar het is bedrieglijk groot! We willen de Last Post om 17u meevolgen, dus beperken we ons wat tot de belangrijkste/interessantste dingen in het museum. De Last Post is zeer indrukwekkend om te volgen. Afgezien van enkele Chinezen die in het midden van de ceremonie vertrokken was het een zeer mooi en sereen geheel. Tegen 17u30 vertrekken we terug te voet richting het hotel. S’avonds gaan we naar de Uni Pub voor dinner & drinks.

Hotel: Rydges Lakeside Canberra (QT Canberra sinds april 2014)

Dag 10, 18/03 Wangaratta - Canberra
Dag 12, 20/03 Canberra - Goulburn