Dag 12, 20/03 Canberra – Goulburn

Route: 131km, 2u20

  • National Library of Australia
  • Bookplate Cafe
  • Old Parliament House
  • Parliament House
  • National Museum of Australia
  • Black Mountain Peninsula
  • Telstra Tower
  • Black Mountain Lookout

Vandaag checken we uit en zoeken we terug onze auto op. Nadat we gisteren merken dat Canberra niet echt voetganger vriendelijk is, besluiten we maar om de auto te gebruiken voor alle verplaatsingen. Het is terug een warme dag en zijn blij dat we de airco hebben in de auto. Onze eerste stop vandaag is de National Library of Australia. We ontbijten in het Bookplate Cafe (in de Library) en ik bestel een ‘bowl of coffee’. Zo’n 600ml blijkbaar, dus we zijn helemaal klaar om de dag te beginnen! We parkeerden ons op een ‘3P’ parking, wat wil zeggen dat we hier 3 uren mogen staan(een ticket of lokale parkeerschijf hoeft echter niet). We bezoeken nog kort even de bibliotheek, om daarna naar het zuiden te wandelen richting het Old Parliament House.

Het is een korte wandeling naar het Old Parliament House. Zoveel is hier hier in feite niet te zien, dus na het nemen van enkele foto’s wandelen we gewoon door naar het huidige Parliament House. We komen hier rond 11u30 toe en zijn blij dat we weer even in een gekoeld gebouw kunnen wandelen. 2 metaaldetector checks later kunnen we ook even een zitting in het parlement volgen. Niet zo indrukwekkend aangezien er maar enkele parlementsleden aanwezig zijn. Daarna wandelen we nog even rond in het gebouw alvorens terug te keren naar de auto.

Het is een korte rit naar onze volgende stop, het National Museum of Australia. We komen hier rond 12u40 toe. We bezoeken dit (gratis) museum maar na 45 minuten houden we het voor bekeken. We zoeken nog 10 minuten naar de uitgang (lees dezelfde weg terugnemen) vooraleer we richting Black Mountain vertrekken.

Tegen 13u40 komen we aan bij Black Mountain Peninsula. Ongeveer een rit van 5 minuten vanaf het museum. We rijden hier gewoon rustig door het park en stoppen voor enkele foto’s te nemen. Daarna rijden we verder naar Black Mountain zelf, meerbepaald naar de Telstra Tower. We kunnen nogmaals binnen aan Concession price (student) en krijgen een mooie kijk op Canberra. Het is mooi weer en het is niet zo druk op de toren. We zien ook enkele gecontroleerde bosbranden op Black Mountain zelf. We genieten nog even van het uitzicht vooraleer we aan onze rit richting Goulburn beginnen.

We komen tegen 16u30 toe in Goulburn. Het kon sneller, maar we nemen de ‘scenic route’ die iets langer is. In Goulburn zelf doen we morgenochtend nog even inkopen.

We sluiten af met een ‘laundry day’!  1 wasbeurt, 5 droogbeurten en 1 verkleurde broek later kunnen we onze kleren terug opbergen tegen 23u, iets later dan gedacht/verwacht.

Hotel: Best Western Goulburn

Dag 11, 19/03 Canberra
Dag 13, 21/03 Goulburn - Sydney