Dag 13, 21/03 Goulburn – Sydney

Route: 333km, 5u15min

13.BlueMountains

  • Blue Mountains National Park Visitor Centre
  • Govetts Leap Lookout
  • Evans Lookout
  • Narrow Neck Lookout
  • The Three Sisters
  • Wentworth Falls
  • Darling Harbour
  • Pyrmont Bridge

Vandaag verlaten we Goulburn en gaan we via de Blue Mountains richting Sydney. We doen nog wat inkopen in Goulburn en vertrekken rond 10u na het ontbijt. Ik besluit om via het westen de Blue Mountains binnen te rijden, zodat we geen 2 maal dezelfde weg doen. De dag begint goed en we hebben een leuke rit door de natuur richting de Blue Mountains. Tegen 13u komen we toe in het Visitor Centre. Eigenlijk maar vrij ‘triest’ gebouw, dus we vertrekken maar terug meteen en zoeken zelf onze stops uit. De zon ruimt plaats voor bewolking en daarom hebben we maar ‘grijzere’ fotos bij Govett’s Leap Lookout. 10 minuten later komen we aan bij Evan’s Lookout, tegen 13u45.

Het weer begint te verslechteren en we krijgen de eerste ferme regenbui/storm van deze reis. Wanneer het begint te regenen zakt de temperatuur op zeer korte tijd met zo’n 10°. Met bedampte ruiten banen we ons een weg door de half ondergelopen straten richting The Three Sisters. Wat normaal een prachtig uitzicht moet zijn is vandaag gewoon 1 grote witte wolk. We stappen zelfs niet uit door de aanhoudende regen. Jammer! We besluiten maar te lunchen bij Mountain High Pies, met het idee om hierna misschien terug te keren als de bui over is.

Dag.13-BlueMountains-5

Het weer blijft echter even slecht, dus beginnen we maar aan onze rit richting Sydney. Rond 15u was dit, maar door een lange file op het einde van de M4 doen we er nog een uur over om zo’n 30 kilometer af te leggen. We vinden het hotel wel vrij vlot in het drukke centrum en komen hier iets voor 18u aan. We settlen ons even en vertrekken tegen 20u naar Darling Harbour. De auto blijft dit weekend in de garage. Het is een wandeling van ongeveer 20 minuten. We eten bij Blackbird Cafe (waar we in de voormiddag gebeld hadden voor een reservatie) en ik geniet van de eerste maaltijd met kangoeroe steak! Daarna wandelen we nog even over de Pyrmont Bridge alvorens terug te keren naar het hotel.

Hotel: The Sydney Boulevard Hotel

Dag 12, 20/03 Canberra - Goulburn
Dag 14, 22/03 Sydney