Dag 16, 24/03 Sydney – Jervis Bay

Route: 220km, 3u20

16.JervisBay

  • St Mary’s Cathedral
  • Australian Museum
  • Koala Park Sanctuary
  • Jervis Bay

We starten onze laatste week in Australië! We merken dat het weer vandaag iets minder is. We checken uit maar laten de auto nog staan. We trekken nog even het centrum in en passeren langs het Australian Museum en het bekende St Mary’s Cathedral. We doen nog wat inkopen in de lokale shoppingcentra en lunchen tegen de middag bij de lokale Subway. We keren terug naar het hotel en merken dat de regenbui niet veraf is.Dag.16-JervisBay-1

Onze eindbestemming vandaag is Jervis Bay in het zuiden, maar we rijden eerst nog even noordwaards richting het Koala Park Sanctuary. Een kwartier nadat we Sydney verlaten begint het enorm te regenen. Gelukkig zijn er gratis paraplu’s voorzien in het Koala Park Sanctuary, en zijn vele gedeeltes ook overdekt met tenten. Door het slechte weer zijn we maar met een 10-tal personen in het park, waardoor we met gemak veel foto’s kunnen nemen met koala’s. De kangoeroe’s zijn ook vrij te bezoeken. Beide dieren mag je gerust aanraken, wat bij Healesville Sanctuary een ‘Magic Moments’ ticket vereiste(dat we niet hadden omdat we niet wisten dat het bestond).

We vertrekken hier rond 15u en banen ons een weg naar Jervis Bay. Origineel stonden er nog enkele stops op het programma (Wollongong,..) maar we laten deze allemaal vallen door het slechte weer. Op de radio horen we dat vele straten in Sydney afgesloten zijn door ‘flash flooding’. Gelukkig zijn we op tijd vertrokken… Door het slechte weer doen we iets langer over de rit naar Jervis Bay. We bellen een restaurant in Huskisson op om nog een reservatie vast te leggen. We eten tegen 19u bij Stonegrill, een restaurant waar je je steak rauw krijgt op een bord met een warme steen in. Onze bnb is nog een 10 tal minuten verder rijden. Het betreft een reservatie bij Airbnb, dus we komen aan in een gewone woonwijk. We vinden alles vlot en komen hier tegen 21u aan. We kijken nog wat tv en houden het bekeken voor vandaag.

BnB: Nelson’s Beach Hut

Dag 15, 23/03 Sydney
Dag 17, 25/03 Jervis Bay - Eden