Dag 11, 01/09 Moab – Arches National Park

Route: 85 km, 1u49

Route.01.09.2015

  • Arches National Park
  • Devil’s Garden
  • Landschape Arch
  • Tunnel Arch
  • Pine Tree Arch
  • Sand Dune Arch
  • Fiery Furnace Overlook
  • Delicate Arch: lower + upper viewpoint
  • The Windows: North, South & Turret Arch
  • Delicate Arch: sunset hike

Vandaag doen we het andere nationale park dat bij Moab ligt: Arches. Om de warmte slimmer af te zijn besluiten we om eerst naar Devil’s Garden te rijden zodat we deze hikes aan een iets lagere temperatuur van rond de 28 graden kunnen doen. Het is er al goed druk in het park want op de parkings raken al goed volzet. We komen rond 10u aan bij Devil’s Garden en wandelen naar Landscape Arch. Vanaf daar merk je dat de trail naar Double O Arch beduidend moeilijker wordt, dus we gaan hier ook niet verder. Bij het terugwandelen slaan we nog even af richting de Tunnel Arch en Pine Tree Arch.

Daarna de auto in met de airco aan om te beginnen aan onze terugrit. Een korte stop bij de Sand Dune Arch net voor we naar Fiery Furnace gaan. We stoppen ook bij Delicate Arch. Hier wandelen we naar het lower en upper viewpoint maar eigenlijk zie je de arch hier totaal niet zo goed. We vertrekken hier tegen 13u richting The Windows.

We komen hier rond 13.30 aan nadat we ook nog enkele foto’s namen van Balanced Rock. We wandelen naar de Turret Arch, North & South Window. Het is ondertussen 35 graden en zien het niet echt meer zitten om Double Arch te doen.

Lunchen doen we in Moab zelf omdat we op voorhand al hadden beslist om een pauze te nemen in het hotel. We lunchen bij Denny’s en gaan dan even afkoelen in het hotel. Tegen 17.30 vertrekken we terug naar het park.

We zitten nog maar net in de auto of het begint te regenen. We rijden toch door naar Arches en stoppen onderweg nog even voor wat foto’s van het onweer te nemen. Tegen 18.30 zijn we aan Wolfe Ranch waar we aan de hike beginnen. Gelukkig heeft het daar niet geregend waardoor de slickrock niet glad was 🙂 . Een goeie 45 minuten later staan we boven. Ferme hike waar vooral het gedeelte op het slickrock het zwaarst was. Delicate Arch zelf zie je pas op het allerlaatste moment. Er is veel wind en geen zonsondergang gloed door al de wolken. Ik neem wat foto’s en klim ook nog even op False Arch om vanuit dit punt een foto te kunnen nemen. Daarna beginnen we terug naar de hike naar beneden ( die veel vlotter lijkt te gaan??). Tegen 20u zijn we terug aan de auto. De zon is al ondergegaan, maar toch zien we nog mensen in de donker vertrekken richting Delicate Arch…

Hotel: Holiday Inn Express & Suites Moab

Dag 10, 31/08 Moab - Canyonlands NP
Dag 12, 02/09 Moab - Monument Valley