Dag 12, 02/09 Moab – Monument Valley

Route: 312 km, 5u20

Route.02.09.2015

  • Looking Glass Rock
  • Valley of the Gods
  • Goosenecks State Park
  • Mexican Hat
  • Monument Valley

Vandaag  verlaten we het prachtige Moab met als bestemming Monument Valley. We zijn al vroeg op baan want tegen iets na 9u zijn we al bij de Looking Glass Rock. Daarna rijden we in 1 trek door naar Valley of the Gods. Hier komen we rond 11u15 reeds aan. We nemen onze tijd en stoppen enkele keren voor foto’s te maken. Tegen 12u45 zijn we hiermee klaar.

Daarna gaan we naar het belachelijkste staatspark van deze reis: Goosenecks State Park. Na een 5$ entry te betalen kom je meteen uit op het enige viewpoint van heel het ‘park’. Het plan was hier om ook te lunchen, maar er is maar 1 overdekte tafel die bezet is. We doen dan maar het enige wat we kunnen doen: even rondlopen en enkele foto’s nemen. 20 minuten later zijn we al weg richting Mexican Hat.

Ook hier is er maar 1 viewpoint dus we zijn hier ook snel klaar. We rijden Mexican Hat door en stoppen bij een lokaal café en restaurant. We houden onze broodjes voor morgen en eten hier maar even warm. In het hotel kunnen we toch pas inchecken vanaf 16u.

Op weg naar Monument Valley stoppen we enkele keren voor foto’s, onder andere langs de US 163 voor de klassieke foto van op de weg. Tegen 15u30 komen we toe op het hotel en kunnen we direct de kamer in. Allemaal Navajo’s, toch wat wennen.. Na het genieten van het uitzicht gaan we terug met de auto op ‘unpaved roads’ rijden, namelijk de scenic drive bij Monument Valley. We hebben tijd, dus we doen de volledige loop. Tegen iets na 18u zijn we er klaar mee.

Tegen 18u30 gaan we eten in The View restaurant. Niet altijd enthousiast personeel gezien de Navajo ober die constant met zijn handen in zijn broekzakken rondliep.. 😉 . Om 19u30 gaan we naar buiten om wat foto’s van de zonsondergang te nemen. Redelijk veel bewolking, dus wederom niet echt een super zonsondergang.

Hotel: The View Hotel

Dag 11, 01/09 Moab - Arches National Park
Dag 13, 03/09 Monument Valley - Torrey