Dag 13, 03/09 Monument Valley – Torrey

Route: 400 km, 6u

Route.03.09.2015

  • Moki Dugway
  • Muley Point
  • Natural Bridges National Monument
  • Capitol Reef National Park

Wederom zijn we vroeg wakker! De wekker om 6u45 gezet om de zonsopgang mee te maken in Monument Valley. Een kwartiertje is de zon volledig op en maken we ons klaar voor het ontbijtbuffet. Het is al druk bij het ontbijt, maar we hebben snel een tafel.

Dan terug de valiezen dichtmaken en ijs in de koelzak. We rijden vandaag naar Capitol Reef National Park. Hiervoor rijden we terug naar Utah via dezelfde weg waar we gisteren Monument Valley binnenreden. Om de dag te beginnen rijden we via de Moki Dugway naar Muley Point. Het nodige bocht en stijgwerk later staan we boven! Daarna is  het nog enkele mijlen naar Muley Point. We zijn helemaal alleen hier en krijgen nog een laatste overzicht op Monument Valley.

Daarna rijden we nog een uurtje verder naar Natural Bridges National Monument. We springen even binnen in het visitor center en 5 minuten later kunnen we beginnen aan de rit. Het is een loop die je met de auto kan doen met verschillende stops. Meestal houden we het bij de overlooks maar we doen ook 2 korte hikes die een mooier uitzicht geven.

Aangezien er ook niet echt een picnic area is lunchen we maar al rijdend. De benzine is bijna op en ik vraag bij het visitor center waar je nog kan tanken. De GPS zegt nl dat dit pas kan binnen 100 mijl in Hanksville. In Hite is er nog een klein tankstation waar we kunnen tanken. Eens daar tanken we een klein beetje bij tot we in Hanksville zijn. De prijzen waren vrij duur, nl 3,59 $ per gallon. In Hanksville was het niet zoveel beter: 3,29 $ per gallon. Is natuurlijk nog steeds spotgoedkoop in vergelijking met België. 🙂

Na getankt te hebben in Hanksville rijden we door naar de laatste stop voor de dag: Capitol Reef National Park. Even binnenspringen in het visitor center om te vragen naar de staat van de Notom Road ( die we morgen doen): die was OK zolang er geen storm zou zijn vanavond. We starten met de scenic drive en stoppen enkele keren onderweg.

Tegen 18u zijn we terug aan het visitor center. We stoppen nog kort even aan de Goosenecks Overlook alvorens Torrey binnen te rijden. We eten in het steakhouse van het motel en zijn klaar voor vandaag!

Hotel: Broken Spurr Inn

Dag 12, 02/09 Moab - Monument Valley
Dag 14, 04/09 Torrey - Bryce Canyon National Park