Dag 16, 06/09 Zion National Park

Route: 31 km, 1u

Route.06.09.2015

  • Zion National Park
  • Temple of Sinawava: Riverside walk + The Narrows
  • The Grotto Trail
  • Lower + Middle + Upper Emerald Pools

De wekker gaat vroeg vandaag: 5u30! We willen namelijk vroeg The Narrows wandelen wanneer het nog rustig is. Tegen 6u parkeren we aan het visitor center. Het is nog pikdonker, maar er staan al tientallen wagens geparkeerd en we hebben 1 van de laatste zitplaatsen op de shuttle. Iedereen met hetzelfde doel: The Narrows.  Tijdens de rit stappen er ook nog enkele personen af bij de trail voor Angel’s Landing.

Angel’s Landing doen we niet, we rijden even verder naar de Temple of Sinawava, de eindstop van de shuttle. Tegen 6u45 zijn we al in alle rust bezig met de  Riverside Walk. Op het einde wisselen we van schoenen en beginnen we aan The Narrows. Van het hotel hebben we 2 hiking sticks mogen lenen, dus dat was wel gemakkelijk dat we hier niet meer moesten voor kijken. Het water is koud de eerste keer natuurlijk maar het went snel.

De GPS op mijn iPhone gaat niet door de hoge wanden, maar volgens de stappenteller zouden we 14 km gewandeld hebben (heen en terug). We hebben op ons gemak The Narrows kunnen wandelen gezien we vroeg gestart zijn. Bij het diepste punt kwam het water tot boven onze knie. Rond 11u30 zijn we terug aan de shuttle stop Temple of the Sinawava. Ondertussen kwamen we al honderden mensen tegen die ook aan The Narrows gingen beginnen. Toen waren we toch blij dat we vroeg in de ochtend hebben kunnen beginnen. Nu was het gewoon een kudde die door de rivier werd gejaagd. We zagen trouwens ook alles: mensen op flipflops, geen stokken. Zelfs 1 koppel met een kinderwagen..

Daarna nemen we de shuttle terug en stappen af aan The Grotto. Daar doen we de korte The Grotto trail richting Zion lodge. Daar lunchen we vooraleer aan de Emerald pools te beginnen. Het is geen zo’n lange hike naar de Upper Emerald Pools, maar het was toch vrij afzien. Zeker als je al lang wakker bent en wat kilometers achter de boeg hebt, gepaard met de temperatuur boven de 30 graden en het constante klimwerk. Al bij al was het de hike niet waard, want er was nauwelijks iets te zien bij de Middle en Upper Emerald pools.

06.09.2015.DAG16-7

We dalen terug af en houden het voor bekeken. The Court of the Patriarchs slaan we over, we gaan gewoon richting het visitor center waar de auto staat. We rijden nog maar weg of onze parkeerplek is meteen al weer ingenomen.. Richting het hotel waar we wat uitrusten. s’ Avonds hebben we nog een reservatie bij The Spotted Dog.

Hotel: Driftwood Lodge

Dag 15, 05/09 Bryce Canyon - Zion
Dag 17, 07/09 Zion - Page