Dag 17, 07/09 Zion – Page

Route: 240 km, 5u

Route.07.09.2015

  • Alstrom Point
  • Wahweap Overlook
  • Glen Canyon Dam Tour
  • South Overlook
  • Horseshoe bend: sunset

We verlaten Zion om 9u na ontbeten te hebben op het hotel. We gaan weer het park binnen zodat we via de East entrance richting Page kunnen rijden. Rond 11u30 zijn we aan Big Water. Hier is het plan om richting Alstrom Point te rijden. Alles gaat vrij goed, maar het einde van de route is nogal moeilijk: eerst moet je over ‘slickrock’ rijden om dan een steile helling op te gaan. Met wat bochtenwerk geraak ik over het slickrock, maar de steile helling is er teveel aan voor onze Ford Escape. Na wat teveel geur van verbrand rubber geven we het op en parkeren we de auto maar. We gaan te voet verder en nemen wat foto’s van een viewpoint. Tot Alstrom Point zelf wandelen we niet aangezien we hier waarschijnlijk nog even mee zoet zouden zijn.

We keren terug naar de auto en lunchen ter plekke. Daarna keren we terug ( wat ongeveer een uurtje duurt) om dan terug af te slaan bij Glen Canyon National Recreation Area. We rijden hier even rond alvorens de stoppen bij de Wahweap Overlook. Daarna stoppen we ook bij de Glen Canyon Dam. We komen hier rond 14u55 toe ( Arizona tijd, dus we draaien de klok 1 uur terug) en gaan nog snel mee met de 15u tour. 45 minuten late zit dit er ook op en rijden we over de dam richting de South Overlook.

Daarna lassen we even een pauze in. We draaien de klok tevens ook een uur terug met dat we nu in Arizona zitten. We checken in bij het hotel om tegen 18u te vertrekken richting Horseshoe Bend. We wachten op de sunset om enkele foto’s te nemen. Daarna rijden we Page binnen om iets te gaan eten bij Slackers. We tanken de auto alvast voor morgen en zien ook het gebouw waar we moeten wachten voor onze Upper Antelope Canyon tour.

Hotel: Days Inn & Suites Page / Lake Powell

Dag 16, 06/09 Zion National Park
Dag 18, 08/09 Page - Grand Canyon