Dag 18, 08/09 Page – Grand Canyon

Route: 240 km, 3u

Route.08.09.2015

  • Horseshoe Bend
  • Upper Antelope Canyon
  • Grand Canyon National Park
  • Desert View
  • Lipan Point
  • Moran Point
  • Grandview Point
  • Mather Point

Vooraleer we richting de Grand Canyon vertrekken gaan we in de ochtend nog even naar de Horseshoe Bend om die bij ‘gewoon licht’ te zien. Na het kort bezoek keren we terug naar het hotel om uit te checken . We vertrekken rond 10u45 richting centrum Page omdat we een tour hebben gereserveerd om 11u30 bij de Upper Antelope Canyon.

Tegen 11u komen we toe. Er staat al veel volk te wachten voor het populairste tijdstip van deze tour. ‘ Name, address and 100$’ is wat we vriendelijk te horen krijgen bij het inchecken. Tripods mogen we blijkbaar plotseling ook niet meer meenemen. Niet echt een goed begin, maar gelukkig is de tourgids wat vriendelijker. Het is een groot kwartier rijden naar de Canyon. Per jeep, telkens 12 personen per jeep. We kunnen vrij vlot de canyon in. Het is druk en de tour moet vrij goed doorgaan, maar al bij al valt het wel mee. Ik probeer mij te redden met een hoge ISO en kortere sluitertijden..  Tegen 12u45 zijn we uit de canyon om tegen iets na 13u al terug op de parking te staan.

Daarna rijden we naar Safeway voor nog wat inkopen. We lunchen bij Subway en halen nog een broodje voor morgen bij Walmart. Daarna zetten we koers richting Grand Canyon, ongeveer een rit van een dikke 2u. Het eerste gedeelte van de rit valt er niks te beleven. Eens we via de East entrance de Grand Canyon binnenkomen kunnen we eindelijk wat nieuwe dingen zien.

We stoppen vrijwel bij elke overview die we passeren. Beginnend met Desert View en eindigen met Mather Point bij het Visitor Center. De lucht is niet echt zuiver waardoor je niet zo ver kan kijken. Daarna terug de auto in om nog iets verder te rijden naar de Bright Angel Lodge, onze slaapplaats voor vanavond. Eind juli had ik ook een reservatie geplaatst in het restaurant El Tovar. Begrijpen meteen waarom dit restaurant populair is. Bij het dessert kregen we nog bezoek van een lokale Ringtail ( katfret ), die dan plotseling weer verdween uit het restaurant.

Bij het wandelen naar de Lodge merk je snel dat er weinig luchtpollutie is. Ik haal de tripod nog even uit en probeer in de donker nog enkele foto’s te nemen van de sterrenhemel.

Hotel: Bright Angel Lodge

Dag 17, 07/09 Zion - Page
Dag 19, 09/09 Grand Canyon National Park