Dag 23+24, 13/09 Las Vegas – Brussel

Route

We hebben een avondvlucht vanuit Las Vegas naar Londen. Het plan is om zondag uit te checken en alles alvast in de auto te laden. Tegen 19u zullen we de auto bij Alamo terug binnen brengen.

Tijd om ons prachtig hotel in Aria te verlaten! 🙁 We starten de dag met ontbijt in de MGM Grand. We keren dan terug naar Aria om onze valiezen te maken en deze ongeveer te wegen ( ik heb nl de kofferweegschaal thuis vergeten). Ik kreeg in de ochtend al een mailtje om uit te checken. Tegen 10u45 klik ik op de link, en een halve minuut later heb ik betaald en zijn we uitgecheckt. De sleutels kunnen we droppen bij de lift beneden. We zoeken de auto terug op en proppen alles er in, gepaard met een laatste check of we niks vergeten hebben.

Daarna bezoeken we NY NY, Excalibur en Mandalay Bay. We merken dat het de laatste dag is, want het gaat allemaal wat trager en stroever. Tegen 15u zijn we terug aan de auto en gaan we Downtown: richting Fremont Street! We parkeren bij de Golden Nugget casino en wandelen door Fremont Street. Het valt op dat alles hier wat ‘van vroeger’ is, maar het is zeker ook populair. We stoppen nog bij Pizza Rock vooraleer we afscheid nemen van Las Vegas.

Rond 17u30 leveren we de auto in bij Alamo. We hebben al geleerd dat we de auto niet persé  5 minuten voor we arriveren moeten tanken. We hadden namelijk vrijdagavond al getankt, maar het ritje naar Fremont Street had dus niet veel verbruikt 🙂 . De drop off fee wordt nog gecharged op de AMEX, en daarna kunnen we de shuttle op richting Terminal 3. Mijn gokje met het wegen van de koffer was goed, want ik zit 800 gram onder de limiet!

We raken vlot door de controle en we vertrekken vanaf gate E2. Zelfs hier staan er nog slot machines, kwestie dat je je laatste dollars nog kan investeren. Onze vlucht vertrekt mooi op tijd en komt keurig toe in Londen. Het is een avondvlucht en gelukkig kan ik toch zo’n 6u slapen. Er is vrij veel turbulentie, zeker de eerste paar uren.

In Londen loopt het nogal mis met ons kort vluchtje richting Brussel.  Bij aankomst vanuit Las Vegas zien we al dat er al 30 minuten vertraging is. Via FlightAware zie ik dat het vliegtuig dat ons naar Brussel moet brengen eerst nog naar Frankfurt moet voor het terugkeert naar Londen. We zien alles maar opschuiven, tot uiteindelijk de gate wordt toegekend om 22u30. Het is een gate in het verste gebouw ( per monorail), en uiteindelijk vertrekken we iets na 23u. Om 1u23 landen we in Brussel, en tegen 4u zijn we thuis. Om 7u gaat de wekker alweer om de normale werkdagen aan te kondigen…

13 september 2015:

  • Las Vegas=> Londen (British Airways 274) ( volg deze vlucht hier )
    21u25 => 15u00 (+1) (Boeing 747-400, nonstop 10h, 8,404 km)
  • Londen=> Brussel (British Airways 404) ( volg deze vlucht hier )
    20u00 (+1) => 22u05 (+1) (Airbus A319, nonstop 1h, 10m, 351 km)

 

Dag 22, 12/09 Las Vegas
USA 2015: round-up