Dag 8, 29/08 Jackson – Vernal

Route: 570 km, 7u

Route.29.08.2015

  • Fossil Butte National Monument
  • Flaming Gorge National Recreation Area
  • Sheep Creek Overlook
  • Red Canyon
  • Flaming Gorge Dam

Vandaag is vooral een verplaatsingsdag. Vooraleer we vertrekken trekken we het centrum van Jackson binnen op zoek naar ontbijt. We belanden bij Café Genevieve waar we een tafeltje buiten krijgen. Het is nog niet warm-warm maar de buitenverwarming staat aan. Gekozen voor een Eggs Benedict ontbijt: onze magen zijn meteen gevuld voor een hele tijd.

We tanken nog even en pompen de voorbanden op en iets na 10u zijn we al op de baan. Het is een heel stuk naar het zuiden en we doorkruisen de staten Wyoming, (kort) Idaho en Utah.

Rond 13u passeren we langs de Fossil Butte National Monument. We beslissen om hier onze lunchbreak te houden, gepaard met een kort bezoek aan het visitor center. Het is een ferme 30 graden maar we kunnen gelukkig een overdekte picnic plek bemachtigen.

Na lunch rijden we verder richting het zuiden. Iets voor 16u steken we de grens over naar Utah en beginnen we aan ons bezoek aan Flaming Gorge. We maken verschillende stops om foto’s te nemen van het indrukwekkende landschap. We slaan in bij Red Canyon en rijden tot de overlook. Daarna rijden we terug wat verder en dalen we volledig af tot we bij de Flaming Gorge Dam zijn.

Het is al na 18u dus we beginnen aan de laatste trek naar Vernal. Nog een klein uurtje te gaan naar het hotel. We komen hier iets na 19u toe. Ik bestel online een Domino’s pizza terwijl we alles klaarmaken om de ‘laundry’ te doen. Talloze quarters later is alles gewassen en gedroogd!

Hotel: Towneplace Suites Vernal

Dag 7, 28/08 Yellowstone NP - Jackson
Dag 9, 30/08 Vernal - Moab