Dag 9, 30/08 Vernal – Moab

Route: 420 km, 5u40

Route.30.08.2015

  • Dinosaur National Monument
  • Cub Creek Road
  • Colorado National Monument
  • Cisco

Vandaag verzetten we nog wat kilometers door naar Moab te rijden. Eerst bezoeken we Dinosaur National Monument. Auto’s die voor 9u15 toekomen mogen nog met de auto naar boven rijden, daarna is het per shuttle. We zien dat we er toch niet voor die tijd zullen raken, dus na het kort bezoek aan het visitor center doen we gewoonweg de korte autotour naar Josie’s Cabin. Onderweg zijn er nog enkele stops en een korte hike. Dit is allemaal in het Utah gedeelte van het park. In Colorado kan je ook een autotour doen, maar we slaan dit over doordat we reeds 1,5u bezig waren.

We rijden verder door Colorado en lunchen in Grand Junction. Daarna nemen we de East entrance van het Colorado National Monument. Deze ingang wordt afgeraden voor personen met hoogtevrees, aangezien je telkens langs de afgrond moet rijden, terwijl de andere richting telkens aan de bergkant zit. We ondervonden dit snel want je kan zo de afgrond inkijken. Van alle bochten die we gedaan hebben zagen we 2x een vangrail, voor de rest.. niks!

Bij het afdalen van het National Monument zien we een lokaal onweer hangen boven Fruita. We rijden naar Cisco en zien telkens meer en meer lokale stormen opsteken, gepaard met donder en bliksem. We stoppen kort even in het spookdorpje Cisco alvorens door te rijden in Moab. We krijgen een korte regenvlaag, maar in Moab zelf blijft het vrij droog.

S’avonds gaan we gaan eten bij Jay’s Pasta. We zitten buiten en zien constant bliksem in de verte. We blijven gelukkig gespaard van de regen!

Hotel: Holiday Inn Express & Suites Moab

Dag 8, 29/08 Jackson - Vernal
Dag 10, 31/08 Moab - Canyonlands NP