USA 2015: round-up

Het zit er op! Na de late terugkomst in België ( en de werkdag enkele uren later) was het wel enkele dagen weer aanpassen aan het normale ritme. We hebben er 6500 km opzitten: een actieve natuurreis om nooit te vergeten! Moe maar voldaan op het einde, en meteen heimwee bij terugkomst 😉

Zoals elk jaar hanteerde ik weeral een vrij gevulde planning zodat we zeker ten volle konden genieten van wat de USA en haar natuurparken te bieden hadden. Dit betekende wel dat we enkele dagen hadden die vooral ‘rijdagen’ waren om naar de volgende bestemming te raken. Al bij al viel dit goed mee aangezien we meestal wat vroeger vertrokken in de ochtend zodat we overdag ook tijd genoeg hadden om ergens langer te stoppen.

Yellowstone National Park is voor mij toch zeker een van mijn favoriete parken. We hadden hier 2 volle dagen voorzien om de belangrijkste punten te zien, en dit is zeker gelukt. Het was wel druk en het weer was soms wat wispelturig maar dit kon al het schoons zeker niet verbrodden.

27.08.2015.DAG6-4

Een leuke onverwachte verwassing was een vroegere stop voor Yellowstone: Bighorn Canyon NRA. De Horseshoe Bend was prachtig om te zien in de stralende zon, maar de Horseshoe Bend in Page moest uiteraard ook niet onderdoen..

Daarna zochtten we in Moab het avontuur op in Canyonlands NP, om de dag erna Arches NP te verkennen. De dag erna doken we in de Navajo mentaliteit alvorens de rit aan te vangen in licht bevolkt gebied richting Torrey. Ginds een aanpassing in het schema wegens een gesloten weg, maar het alternatief was snel gevonden op de route naar Zion: Cedar Breaks NM.

Bij het binnengaan van Zion maakten we al meteen kennis met de drukte in het park. We reden meteen door naar Springdale en waren de dag erna al iets voor 6u aan het Visitor Center. We begonnen met een 20-tal mensen rond 7u aan The Narrows: een zeer leuke belevenis. Zeker als je de kudde zag die elkaar aan het volgen was om 11u..

Dan van Zion naar Arizona én een andere tijdszone. Hier doen we de drukke Upper Antelope Canyon en Horseshoe Bend. We banen ons een weg richting Grand Canyon waar we ‘s avonds in El Tovar toch wel de beste maaltijd van de hele reis hebben gehad..

We eindigen in Las Vegas nadat we Death Valley hebben bezocht. Vegas is… Vegas 🙂 . We overnachten in Aria en kregen een leuke upgrade waardoor we een Strip view hadden. Hier konden we gerust nog een dag langer spenderen. Maar.. op onze laatste dag merkte ik dat de fut er uit is en het tijd was om naar huis te gaan.

13.09.2015.DAG23-5

En eens thuis: kijk je met heimwee alweer terug naar de plekken waar  ik nog maar net geweest ben…. Nu kijk ik nog voor een selectie foto’s in een fotoalbum te gieten. 6500 foto’s te doorploegen, dus ongeveer 1 per gereden kilometer 😉

Wanneer de volgende trip naar de USA er komt weet ik niet, maar sowieso zal hij terug enkele stops bevatten die we nu gedaan hebben. Angel’s Landing in Zion wil ik sowieso nog doen. Tot de volgende! Next up: Nieuw Zeeland!

Dag 23+24, 13/09 Las Vegas - Brussel