Dag 10, 30/01 Rotorua

Route: 43 km, 0u50

  • Skyline Rotorua: The Luge
  • OGO Rotorua
  • Hellsgate Geothermal Park and Mud Bath Spa
  • Skyline Rotorua: Stratosfare

We blijven vandaag een dag in Rotorua. Na een bezoekje aan de Jelly Belly store om 11u is het tijd voor The Luge. Een prachtig woord voor Gocarts die beschikken over goeie remmen en aan deftige snelheid naar beneden rollen. Helm verplicht! Al snel beseffen we waarom ze combo’s verkopen waar je kan kiezen voor 10 ritjes, wij kiezen voor 3. Trust us, het werkt wel verslavend. Dit kan je de hele dag doen. Vooral omdat het gepaard gaat met het nostalgisch skiliftje die ons telkens naar boven brengt.

Hierna kiezen we voor de OGO. Een grote luchtbel waar ze wat water in gieten en waar je dan met 2 erin al zigzaggend van een berg rolt. In één woord: ZALIG.

Julie had ergens reclame gezien van een ‘Mud Pool’, dus gaan we even gaan ontspannen in Hell’s Gate. Rotorua die ervoor gekend staan om zijn natuurlijke thermal pools en sulphur baden, dit moesten we eens uittesten. Het is een kwartiertje rijden naar Hell’s Gate. Eerst moeten we voor een 20 tal minuten in een modderbad kruipen. Daarna douchen en nog eens in een zwavelbad. Dat laatste was wel ongelooflijk warm en houden we misschien 5 minuten vol.

Onze actieve dag sluiten we af in een buffetrestaurant die zicht geeft op de skyline van Rotorua. We krijgen een tafeltje op de 2de rij van het raam, maar dankzij onze supervriendelijke ober kunnen we tegen het dessert aan het raam gaan zitten.

Wat begon als een dag waarop niets gepland was, eindigde als een prachtige dag!

Hotel: Rotovegas Motel

Dag 9, 29/01 Tuakau - Rotorua
Dag 11, 31/01 Rotorua - Taupo