Dag 12, 01/02 Taupo – Wellington

Route: 425 km, 5u45

  • Grade 5 White Water Rafting: Rangitikei River

Ferme rit voor vandaag want we moeten tegen deze avond in Wellington geraken. We ontbijten op de kamer en vertrekken een beetje voor 10u richting de River Valley Lodge, waar onze rafting tour doorgaat. Ik koos deze tour omdat deze enkele Grade 5 stukken bevat op de Rangitikei rivier. Na het laatste halfuur op een bochtige en hobbelige weg te hebben gereden komen we toe bij de lodge. Een typische vriendelijke backpacker/hostel sfeer. We lunchen daar en zien iets later de ochtendtour toekomen van het raften.

Tegen 14u zitten we op een oud busje om naar de start te geraken van onze  tour. Eerst kregen we de nodige uitleg en een wetsuit, helm en zwemvest vooraleer we kunnen  starten. Jaja, zelf met bijpassende schoentjes. Er zijn 4 boten, met zo’n 4 personen + gids per boot. Wij krijgen de eeuwig glimlachende Kirk als gids en samen met nog een Duitse en een kiwi zetten we aan. Eerst even de bootinstructies overlopen, de leukste is toch wel gewoon springen naar de andere kant van de boot maw gewoon op Julie gaan springen ( willen of niet ). Na een stukje drijven in het water met de stroming mee klimmen we allen in de boot en beginnen we aan ons avontuur. Enkele hoogtepunten: 1 boot komt vast te zitten tussen 2 rotsen met als resultaat dat we al die mensen even evacueren op onze boot, 1 boot kantelt en onze boot moet zich even wringen tussen 2 rotsen door. ( Lees: Julie springt op mij, dan moet ik op haar springen en zo na even duwen van de gids langs achter varen we terug verder ). Maar door de geleerde gidsen en een grote portie humor met een beetje haantjesgedrag erbij overleven we alles. Wat vooral leuk was aan deze rafting was dat er iemand met een kajak meeging om prachtige foto’s in actie te trekken. Als je wil raften in Nieuw-Zeeland en er een memorabele dag aan overhouden, hier doe je het!

Iets na 18u komen we toe bij de Lodge. Na ons omgekleed te hebben en de foto’s te kopen vertrekken we tegen 18u30 richting Wellington. Zo’n 3,5u nog, maar er waren andere mensen in onze groep die nog naar Auckland moesten, auw! Tegen 19u stoppen we in Taihape om te tanken en snel iets te eten bij McDonalds. Daarna rij ik in 1 stuk door naar Wellington, waar we rond 22u30 aankomen. We konden gelukkig dicht bij de ingang parkeren!

Hotel: Travelodge Wellington

Dag 11, 31/01 Rotorua - Taupo
Dag 13, 02/02 Wellington