Dag 14, 03/02 Wellington – Nelson

Route: 220 km, 5u50

  • Interislander Ferry
  • Queen Charlotte Drive

Vandaag nemen we afscheid van North Island! Jammergenoeg wil dit dus ook zeggen dat onze reis al in de helft zit, boehoe! De wekker staat vroeg, want we moeten tegen 8u al bij de Interislander terminal zijn. Het is een 10 tal minuten rijden vanaf het hotel en we zijn er tegen 7u45. Ticket was al in orde en we mogen aanschuiven in lane 2. De wagens worden wat per type in een laan geschoven. Het is echter pas tegen 8u50 dat we effectief met de auto op de boot kunnen. Allemaal mooi dicht achter elkaar geplakt, en tegen iets na 9u is de ferry al op weg naar Picton. Alles ging vlot, we vinden zelf een plaatsje in comfy zeteltjes op de 7de verdieping. Tot Julie naar toilet ging en terugkwam om te merken dat een vrouw half haar plaats had afgenomen al liggend en snurkend. Zelf de flair kon haar niet meer happy krijgen. We komen hier op tijd toe tegen 12u30. Lunch is bij de Subway, waar we elk nog een gratis cookie krijgen door een makkelijke enquête in te vullen! Winwin!

Daarna nemen we de ‘scenic route’ naar Nelson via de Queen Charlotte Drive. Ik stop meerdere keren voor een foto, maar het is ook telkens ik die uit de wagen zou stappen, scenic is nu eenmaal niet een van Julie haar favoriete woorden 🙂 . Halverwege slaan we nog even in en komen we bij een klein strandje uit. Even voeten in het warme water alvorens we weer vertrekken. We stoppen nog bij de Countdown en bij de Z om te tanken. Benzine staat hier vrij duur aan 1,82$ per liter, maar dankzij de ‘fuel voucher’ van Countdown tanken we aan de iets-minder-dure 1,78$ per liter.

Daarna zoeken we ons motel voor de komende 2 nachten op. Stikwarm in de kamer want de ramen stonden niet open! Gelukkig hebben we buiten een bankje waar we kunnen zitten ( en we ook de blog tikken). Om 20u hadden we een reservatie bij de Boatshed Café ( Bij deze een grote bedanking naar Annick toe voor de supertip ). We hebben een tafeltje buiten (boven het water) en kunnen genieten van de zonsondergang. Superlekker gegeten op deze prachtige locatie, maar het was waarschijnlijk ook wel het duurste etentje van de reis 😉 .

Hotel: Amber Court Motel

Dag 13, 02/02 Wellington
Dag 15, 04/02 Nelson - Abel Tasman