Dag 18, 07/02 Fox Glacier – Wanaka

Route: 310 km, 3u50

  • Franz Josef Glacier Guides: Ice Explorer
  • Glacier Hot Pools

Vandaag bezoek ik Franz Josef Glacier om 11u! We checken uit tegen 10u en nemen terug de bochtige weg naar Franz Josef. Julie past voor deze tour omdat ze de ijsdingen niet zag zitten.  Iets voor 11u komen we toe. Inchecken, betalen en een medische lijst invullen. We zijn met een groep 7 personen waarvan 5 Chinezen, waarvan 1 constant Bruce Lee werd genoemd door onze tourgids Nathan. Vooraleer we naar bovengaan krijgen we bergschoenen, een regenbroek en jas mee. Je mag geen rugzak meenemen op de tour, dus alles moeten we in 1 kleine zak krijgen waar de crampons al inzitten: een harnas met pinnen dat we onder de bergschoenen moeten vastmaken om goed te kunnen stappen op het ijs.

Een wandeling en een helikoptervlucht van 5 minuten later staan we aan het begin van onze tour. We doen de crampons aan en wandelen achter elkaar naar boven. We banen ons een weg naar boven en kunnen gelukkig wat wandelen door ‘blauw ijs’. Jammergenoeg zie je wel duidelijk de invloed van de klimaatsverandering op dit gebied. De zon is goed aanwezig en door de reflectie van het ijs zorgt dit jammergenoeg voor de nodige verbranding die factor 30 niet kon tegenhouden blijkbaar 🙁 .

Tegen 16u zit het erop en boek ik nog snel een private pool bij de Glacier Hot Pools. Julie heeft dan ook 4u zitten wachten op mij, dit verdient ze! Tegen 17u zijn we helemaal zen en beginnen we aan de lange rit naar Wanaka, waar we iets naar 21u aankomen. De motel uitbater stuurt ons naar een restaurant dat nog zou open zijn, maar we komen jammergenoeg op het ‘ bar menu’ terecht. Nuja, een korte snack later en we keren terug naar het motel. Met airco, we are so lucky!

Hotel: Alpine Motel

Dag 17, 06/02 Greymouth - Fox Glacier
Dag 19, 08/02 Wanaka - Queenstown