Dag 19, 08/02 Wanaka – Queenstown

Route: 70 km, 1u10

Waarschijnlijk de meest gevreesde/spannendste dag: skydiven in Queenstown! Eerst ontbijten we nog op het gemak in Wanaka, want we moeten niet zo ver rijden vandaag.

Tegen 13u zijn we bij de AQ Hostel waar we onze valiezen kunnen achterlaten, want de kamer is pas klaar vanaf 14u. Het is druk in Queenstown, maar gelukkig vinden we vrij snel parking verderop aan 2,5$ per dag. 1 nadeel: we kunnen niet op voorhand betalen voor de komende dagen, dus morgen en overmorgen moeten we voor 8u bij de auto staan. Vandaag is het gratis omdat het een public holiday is.

We hebben nog wat tijd voor de skydive, dus we wandelen kort even rond in Queenstown centrum. We zijn nog maar 5m verder of we worden al binnengesleurd in een winkel die allerlei tours verkoopt. Snel ontsnappen dan maar! Tegen 14u zijn we bij de NZone winkel. Eerst moeten we een medische lijst invullen alvorens we in een busje stappen die ons naar de dropzone brengt. Het is héél druk waardoor we een tijdje moeten wachten vooraleer we onze kledij krijgen. De persoon met wie je springt komt je begroeten en helpt dan met het harnas. Doordat het  vliegtuig moet bijtanken schuift alles op met een halfuurtje, dus dit bouwt de spanning verder op! Het is dan eindelijk aan onze beurt. Samen met onze ‘springer’ en fotograaf kruipen we in het vliegtuig, met onze rug naar de piloot. Er komen nog 3 andere personen voor ons zitten die gaan springen. We stijgen op in onze Cessna en kunnen Queenstown en het meer goed zien vanuit het vliegtuig. Opeens gaat de deur open en springen de 3 andere klanten er uit: deze hadden geboekt aan 9000 feet. Wij gaan echter 2 stapjes hoger tot 15.000 feet.

We zijn bijna aan onze 1 minuut ‘freefall’:het rode licht gaat aan, wat wil zeggen dat we op hoogte zijn. Ik mag eerst gaan: we schuiven vooruit naar de achterkant van het vliegtuig waar de fotograaf klaar staat. Enkele seconden later zijn we weg! Een ongelooflijke ervaring om rond te zweven in de lucht boven Queenstown. Wanneer de parachute opengaat kan ik mijn bril afdoen en mogen we ook even sturen in 360° toertjes. Al snel staan we weer op de begane grond. Ondanks Julie achter mij sprong was zij al geland toen ik toekwam. Blij om te zien dat ze het ook leuk vond ondanks alle stress 🙂 . Ze had blijkbaar haar tandemspringer al geknuffeld uit euforie. (Ben je ooit in queenstown, zeker skydiven hoe bang je ook bent! ) Onze foto’s en video kunnen we morgen ophalen in de winkel. Nu keren we nog terug met de bus naar het centrum. 1 van de Chinezen die mee was voelde zich echter wat onwel en begon heel de boel onder te kotsen in een vliegtuigzakje. Een 10 tal minuten later kunnen we gelukkig ontsnappen van het busje. s’ Avonds eten we in The Cow, een omgebouwde melkerij die nu een pizzeria is. Leuke donkere setting. We bestellen een lookbrood en pizza. En we krijgen ook effectief een lookBROOD. Daarna gaan we naar de hostel en houden we het bekeken voor vandaag.

Hotel: AQ Hostel

Dag 18, 07/02 Fox Glacier - Wanaka
Dag 20, 09/02 Queenstown