Dag 20, 09/02 Queenstown

Route:

  • KJet
  • Skyline Queenstown: The Luge

Vandaag hebben we een rustig dagje Queenstown voorzien. Ik neem nog eens pancakes als ontbijt en Julie durft het aan om een grilled Halloumi met poached eggs en beetroot te nemen. Daarna nog even binnen in Glassons voor de nodige shopping. (Ze hebben deze keten enkel in Oceanië dus snap ik haar wel) We hadden de foldertjes al even doorgebladerd en besluiten om de KJet te doen: een rit op oa de Shotover river met een jet met 820 pk. We zijn maar met 4 mensen op de boot: yes! Tot we aan een volgende stop kopen waar zo’n 12 Chinezen staan te wachten die meemoeten. Het Chinees Nieuwjaar wordt blijkbaar graag gevierd in Nieuw Zeeland… Ik zet me wat in het midden zodat er duidelijk niemand naast ons moet komen zitten, en met geluk. De rit is vrij snel over, en achteraf gezien zouden we dit waarschijnlijk niet opnieuw gedaan hebben.

Daarna banen we ons een weg naar de Skyline, net zoals we deze gedaan hebben in Rotorua. Met een gondel naar boven, om daar dan The Luge te doen: een soort go kart waarmee we een ritje naar beneden doen. De teleurstelling komt al snel wanneer we zien wat de route is dat we moeten volgen met de go carts. Omdat we het in Rotorua zo leuk vonden hadden we nu extra ritjes bijgekocht, dusja.. 6 keer later zit het erop en kunnen alleen maar besluiten dat het in Rotorua veel leuker was.

Na de afdaling zien we de Fergburger waar er zeker 40 mensen staan te wachten. Een tip op Foursquare leert dat we ook kunnen bellen om later af te halen. En zowaar: na bellen op het hotel mogen we 20 minuten later om onze order gaan. Het is maar enkele minuten wandelen van het hostel, dus het kan maar zo gemakkelijk zijn. Een verwarde toerist vraagt nog waarom er zo’n rij staat. Antwoord: voor hamburgers. “Gratis?”. “Nee, omdat ze goed zijn” antwoord een lokale Nieuw Zeelander. In onze hostel hadden ze in de namiddag Netflix komen installeren op de kamer. Het wordt Coach Carter en we nestelen ons cosy bij elkaar voor de rest van de avond.

Hotel: AQ Hostel

Dag 19, 08/02 Wanaka - Queenstown
Dag 21, 10/02 Queenstown - Te Anau