Dag 21, 10/02 Queenstown – Te Anau

Route: 170km, 2u

  • Te Anau Glowworm Caves

Gisteren Fergburger, vandaag Fergbaker. Hier verkopen ze de typische gevulde pie’s. Julie gaat echter voor een breakfast burrito maar ik ga de pie proberen: Lamb & Beef. We eten deze op in de hostel. Daarna het vullen van de auto: frigobox vullen en valiezen beneden zetten. Ik ga de auto halen zodat we alles voor de deur kunnen inladen. Daarna banen we ons een weg naar Te Anau, zo’n 2u rijden. We passeren nog langs een ongeval: een kettingbotsing met vrachtwagens en campervans. Als omleiding dienen we over een lokale landbouwer zijn landweggetje te rijden. Hopelijk haalt ie er ook z’n centje uit 😉

Om 15u hebben we een Glowworm Cave cruise. Eerst een boottocht over Lake Te Anau om dan in de donkere grotten naar glowworms te gaan kijken. Er is binnenin ook een klein boottochtje waarbij we duizenden glowworms kunnen zien gloeien tegen de wand.

Na de tour keren we terug met de boot en raken we aan de praat met een koppel Australiërs die ook kort op reis zijn. Nu nog enkel wat eten halen voor de volgende dagen en dan keren we motelwaarts. Morgen vroeg opstaan. Ja, 6uur is vroeg!

Hotel: Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park & Motels

Dag 20, 09/02 Queenstown
Dag 22, 11/02 Te Anau - Milford Sound