Dag 22, 11/02 Te Anau – Milford Sound

Route: 240 km, 3u40

Dag.22.11.02

  • Milford Sound: Rosco’s Milford Kayaks: Stirling Sunriser
  • Stirling Falls
  • Lady Bowen Falls
  • The Chasm
  • Mirror Lakes

Vroeg uit de veren vandaag want we moeten voor 9u bij Milford Sound staan. Een rit van een kleine 2u, dus tegen 7u zitten we al in de auto. Julie maakt ontbijt en lunch klaar terwijl ik nog de auto ga tanken. Het is een rit vol bochten, afdalingen en hellingen, maar we raken mooi op tijd in Milford Sound. Onderweg stop ik nog even bij de Mirror Lakes met als doel om een gelijkaardige foto zoals Lake Matheson te kunnen maken.

Er is weinig wind, wat als gevolg heeft dat de sandflies in zwermen rond je vliegen… We sprayen ons meteen in en wachten de rest van de groep af. We zijn met 7 mensen + toergids, dus geen te grote groep. Na een korte briefing krijgen we de fameuze kledij aangeboden die ons droog en warm moet houden. Al de rest van onze kledij vliegt terug in de auto. M’n camera en lunch steken we in een ‘dry bag’ zodat deze veilig mee kunnen op de kayak. Het zijn tandem kayaks en Julie kiest haar plaats vanachter. Om te sturen, maar achterliggend ook om niet te peddelen zonder ik het kan zien!

Per aquataxi geraken wij (en onze kayaks) op de start van onze tour, in het midden van de Fjord! Onze eerste peddeltocht  gaat naar de Stirling Falls. We peddelen verder en zien ook de Lady Bowen Falls. Het is een ferme workout want we peddelen toch zo’n grote 3u tot de Deep Water Basin ( waar we vertrokken). We komen aan land rond 14u. Snelle wissel van kleren, en daarna de auto in richting The Chasm. Een deeltje van Julie is gestorven op de kayak, dus recupereert ze nog wat in de wagen. The Chasm was een leuke stop, maar Mirror Lakes vond ik toch wat specialer. Tijdens het terugkeren begint het te regenen. Hiervoor had onze tourgids bij de kayak ons ook gewaarschuwd: vanochtend was het opvallend mooi weer: geen wind, geen regen en een kalme zee. Meestal is het andere koek.. Ondanks de regen stop ik toch nog steeds bij Mirror Lakes, maar het spiegelgevoel is er toch wat af met al de druppels ( en rondvarende eendjes). Verder rijden dan maar en we komen tegen 17u aan bij het hotel. We houden het bekeken voor vandaag na zo’n lange dag!

PS: Relatietest nodig? Ga kayakken! Neem alvast een valies met humor mee of je overleeft het niet 😉

Hotel: Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park & Motels

Dag 21, 10/02 Queenstown - Te Anau
Dag 23, 12/02 Te Anau - Dunedin