Dag 23, 12/02 Te Anau – Dunedin

Route: 420 km, 5u00

  • Purakaunui Falls
  • Nugget Point
  • Roaring Bay

Langere rit voor de boeg vandaag want we trekken naar de oostkant van het eiland. Tegen 10u zijn we uitgechecked en zetten we koers richting de Purakaunui Falls. Het grootste rijstuk doen we in 1 trek, en een grote 2u later lunchen we bij Subway. Daarna is het nog een 45min rijden naar de Purakaunui Falls. Beetje afgelegen en er staan een 5 tal auto’s geparkeerd die ook hetzelfde zoeken. De Falls zijn een 5 minuten wandelen, dus valt goed mee! Julie ontdekt dat je wat kan wandelen over rotsen waardoor we een mooier zicht krijgen op de Falls zonder al de bomen en takken die het zicht belemmeren.

Daarna rijden we verder naar Nugget Point en het Nugget Point Lighthouse. Het is een kwartiertje wandelen naar de vuurtoren, maar het was het wel waard. Mooi uitzicht en we zien ook wat zeeleeuwen. In het terugkeren stoppen we nog even aan Roaring Bay. Hier kan je mogelijks yellow eyed penguins zien. Maar na een kwartier wachten zijn we het beu, zeker aangezien het ook niet zo warm is.

Genoeg gezien voor vandaag dus zetten we koers naar het motel in Dunedin. Vlotte rit, maar het merendeel van de rit was toch constant met regen. We komen aan rond 17u30. De laundry is gratis, dus we wassen nog snel even alle kleren! Het blijft regenen tot een uur of 7. De droogmachine is niet van de beste, want na 1,5u draaien is nog niet alles droog. Nuja, t’is gratis dus we maken er niet teveel van. Het moment is ook aangebroken om de inhoud van de auto terug in onze valiezen te krijgen, wat vrij vlot lukt! Gelukkig moeten we niet denken aan de kilo’s van onze koffers.

 

Hotel: Pacific Park Hotel

Dag 22, 11/02 Te Anau - Milford Sound
Dag 24, 13/02 Dunedin - Christchurch