Dag 5, 25/01 Auckland – Paihia

Route: 280 km, 5u20

  • Lake Kai Iwi
  • Waipoua Forest
  • Arai-Te-Uru Recreation Reserve
  • Opononi

Vandaag is het tijd om de auto op te halen! We halen weer het ontbijt bij Starbucks en bestellen daarna een Uber. Nadat we alles in de Toyota Prius gepropt krijgen, onder boze ogen van officiële taxi chauffeurs nemen we een kort ritje naar Jucy. Ondanks de BZ site van België zegt dat ons Belgisch rijbewijs voldoende is, zijn we verplicht om een ‘officiële vertaling’ van 60 dollar te kopen. Met de nodige ergernis en grumpy faces ( oké ja, van mijn kant dan.. ) krijgen we 3 kwartier later een geprint A4’tje met een heuse vertaling op.

Daarna vertrekken we in onze Honda CRV van 2005 met 170.000km op de teller. Gelukkig kenden ze ook al airco in die tijd! Verder zit er weinig speciaals op de wagen, buiten het verbruik: 10-11 liter per 100km. En dit voor een benzine à 1,75 dollar per liter. Tegen 15u komen we aan bij het Lake Kai Iwi. We lunchen hier in de zon en slenteren wat door het warme water. Toeristen, buiten ons, zijn er hier duidelijk niet: allemaal locals!

We vertrekken terug: door het bochtige Waipoua Forest rijden we richting Opononi. Ik rij voorbij een ‘scenic lookout’, maar besluit om terug te keren. Gelukkig, want we komen uit op het Arai-Te-Uru Recreation Reserve. Vanaf daar is het nog een klein anderhalfuur rijden naar onze eindbestemming: Bay of Islands: Paihia. Het is een motel met ingebouwde keuken dus we gaan nog snel even naar de Countdown achter boodschappen: spaghetti! We kochten iets wat leek op gehakt van bij ons en wonder boven wonder, het is nog lekker ook ! Slechts 1 minpuntje; de kaas was beschimmeld 🙁

Hotel: Aloha Seaview Resort motel

Dag 4, 24/01 Auckland
Dag 6, 26/01 Paihia: Bay of Islands