Dag 7, 27/01 Paihia: Cape Reinga

Route: 440 km, 6u

Dag.7.27.01

 

  • Kerikeri
  • Puketi Kauri Forest
  • Taipa
  • Cape Reinga
  • Te Paki Stream
  • Ninety Mile Beach
  • Hole in the Rock

Hier is alles enorm local, iedereen kent elkaar dus als je een bustour boekt is het dan ook meer dan normaal dat ze je oppikken aan je hotel. Om 7u10 staan we klaar en de bus is meer dan op tijd. We stappen op en meteen worden we begroet door een koppel Australiërs. Vriendelijke mensen, gewoon jammer dat we hun dialect amper verstaan. Trust me, puur gebrabbel !

We rijden verder naar nog een aantal stopplaatsen en dan zien we plots, een hele bende senioren. De een al met wandelstok, de ander amper rechtstaand. Even vrezen we voor onze tour, maar al gauw merken we dat ze de beste groep zijn die we hadden kunnen wensen.

Tegen 8u30 zijn we aan onze eerste stop: het Puketi Kauri Forest. Hier maken we gewoon even een korte ochtendwandeling, en een kwartiertje later zitten we alweer op de bus. We maken een korte stop in Taipa alvorens de weg naar het noorden aan te vatten richting Cape Reinga.

Het weer zit al heel de dag niet echt mee, en wanneer we om 12u30 toekomen bij Cape Reinga is er nog steeds een miezerige regenbui. We krijgen een mooi uitzicht door een steile helling naast het pad op te lopen, om daarna af te dalen richting het Lighthouse. Nog maar net terug boven aan de bus of het begint te gieten. Wij waren de eerste terug van onze groep, dus redelijk wat mensen zaten doorweekt op de bus.

De volgende stop was sandboarden: dit deden we rond 14u. Gelukkig had het op die plek niet geregend en scheen de zon weer. Daarna konden we pas aan de rit op Ninety Mile Beach beginnen aangezien het laagtij was. Vanaf het strand zagen we ook Hole in the Rock.

In de avond spreken we af met Lowieze om samen te gaan eten in het restaurant waar ze werkt, Charlotte’s Kitchen. Iedereen is hier zo sociaal, we leren er plots 4 nieuwe mensen kennen en allemaal even praatgraag en gefascineerd door ons Belgen.

Tegen 23u keren we terug naar ons motel, wat was me dat een lange dag !

Hotel: Aloha Seaview Resort motel

Dag 6, 26/01 Paihia: Bay of Islands
Dag 8, 28/01 Paihia - Tuakau