Te land, ter zee en in de lucht

Okay, niet ter zee maar wel per rivier… Nieuw-Zeeland komt snel dichterbij! De laatste maanden was het vooral opzoeken en uitkiezen wat we allemaal gaan doen. Met een heuse hulp van buitenaf hebben we ook onze planning en route wat bijgestuurd.

De auto

Eerst en vooral hebben we onze autohuur bijgewerkt. We laten de kleine Hyundai vallen en kiezen voor een Midsize SUV. De NZD/EUR keurs staat vrij gunstig waardoor deze extra huur al bij al nog meevalt. In vergelijking met de USA en Australië zijn de Verenigde Staten het goedkoopst. Australië was al duurder, maar Nieuw-Zeeland steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit.

De planning

Daarna kregen we in september veel raad en tips van iemand die al vaak naar het Noord en Zuid eiland geweest is. We maken enkele wijzigingen: we laten Stewart Island vallen. Die vrijgekomen tijd steken we wanneer we beginnen in het Zuid eiland: we zetten namelijk koers naar Nelson en het Abel Tasman National Park. We schuiven alle hotels wat op zodat alles terug synchroon loopt. Op het Noord eiland wijzigen we enkel de route van de eerste dagen wat.

Tevens besluiten dat we reeds op woensdag 20 januari vertrekken richting Nederland. We hebben een hotelkamer gereserveerd bij het Van Der Valk hotel in Schiphol. We kunnen onze wagen hier de volledige reis kosteloos laten staan. Op die manier kunnen we de dag van vertrek op het gemak naar de luchthaven, en zijn we bij terugkeer snel de wagen in.

We boeken ook een hotel in Taipei. Bij het terugkeren hebben we hier een layover van 17u. We komen aan om 4u30 ‘s nachts. Van deze layover profiteren we om kort even Taipei City te verkennen. Hopelijk werkt het nieuwe gedeelte van het MRT treinsysteem tegen dan: het gedeelte dat Taipei City met de luchthaven zal verbinden. Anders zal het waarschijnlijk een taxi worden.

De vluchten

Volgens de site van China Airlines kan je vanaf 90 dagen voor vertrek je stoelen kiezen. Via de site lukte het jammergenoeg niet en Connections wou ons ook niet verder helpen. Een negatief antwoord later nam ik maar zelf het heft in handen. Een mailtje naar de Brusselse zetel van China Airlines gaf snel succes: diezelfde dag kreeg ik al antwoord en werd mijn keuze gevraagd. Alle vluchten zijn in een 2-5-2 layout. Ik ga voor een plek zo ver mogelijk naar voor. Kort daarna krijg ik al antwoord dat het in orde is: leuk!

Te land, ter zee en in de lucht

Nadat onze reisroute vastlag konden we beginnen kijken voor leuke activiteiten. We hebben een dagtour richting Cape Reinga, we gaan zwemmen met dolfijnen. Raften staat ook op het programma en een bezoek aan een pretpark proberen we ook te doen. Verder passeren we de Hobbiton tours, vele thermal en hot pools. Op het Zuid eiland zoeken we meer het avontuur op met een 15.000 ft Skydive in Queenstown, een heli Glacier tour en een dag kayak op Milford Sound.

Het komt met rasse schreden dichterbij, can’t wait!

Hotels en auto geboekt + route
Dag 0, Nieuwpoort - Amsterdam