Dag 10, 14/09 Big Island – Maui

Route: 125 km, 2u30min

 

 

  • Secret Cove Beach

Vandaag laten we Big Island achter ons en plotten we onze koers naar het volgende eiland: Maui. Een beetje voor 10u leveren we de auto terug in bij Alamo. Daarna met het shuttle busje richting de fameuze ‘Commuter Terminal’ waar we onze vlucht om 11u35 hebben naar Maui. We zijn ruimschoots op tijd maar het is wel vrij warm in die open constructie zonder airco. De vlucht vertrekt mooi op tijd en is zelfs niet volzet. Wij zitten op rij 3 en 5 minuten na boarding zitten we al in de lucht. Niet iedereen is zo enthousiast als mezelf voor dergelijke vliegtuigen, ah ja.. 🙂 . Eens op Maui geland gaan we wederom naar Alamo om de auto te halen. Hier lukte Skip The Counter ook waardoor we meteen een auto mogen kiezen. Gelukkig, want er zaten zeker 10 koppels voor ons in de Alamo bus.

Na de auto lunchen we eerst en gaan we naar Safeway om water. Dan is het nog een halfuurtje rijden naar de bnb waar we alles op ons gemak uitpakken. Julie krijgt een leuke verrassing wanneer ik haar een flyer gaf met een scavenger hunt voor The Beauty and The Beast. Deze ging door om 17u30, iets voorbij Makena State Park.

Wist zij echter veel dat dit allemaal een snoodaardig plan was tot een veel grotere vraag! Een vraag waar iedereen hoopt een ‘JA!’ op te krijgen ( en een ja heb ik gekregen 😉 ). Een ingehuurde fotografe kon alles op beeld vastleggen, en met haar namen we nog enkele prachtige foto’s die we later te zien krijgen. Afsluiting van deze perfecte avond is bij The Restaurant in het Wailea resort. Fenomenaal.

 

Hotel: Airbnb Kula Treat

Dag 9, 13/09 Big Island - Kona
Dag 11, 15/09 Maui - Road to Hana