Dag 11, 15/09 Maui – Road to Hana

Route: 210 km, 5u

  • Road to Hana
  • Piilani Highway
  • Maui Arts & Cultural Center

Na de oil change warning lijken we ook met een wispelturige brandstofmeter te zitten die graag wat schommelt. Vandaag doen we de ‘Road To Hana’. We maken eerst een kleine stop in Paia om de tank nog maar even te vullen. Er kan verdacht veel in dus ik denk dat we bij Alamo niet echt een volle tank gekregen hebben. Daarna halen we ook nog een broodje als lunch. Anthony’s Coffee Co bestaat jammer genoeg niet meer, dus we nemen een andere.

In de bnb lag er een audio cd tour die Julie met plezier mee beluisterde. Als verrassing boekte ik een Lomi Luana massage om 15u.  We maken de nodige stops op weg naar Hana en moeten toch ook eens 15 minuten stilstaan voor road works. We lunchen bij een waterval en komen wat voor 15u aan in Hana. Deze Spa was een super ervaring aangezien alles doorging in een traditionele Hawaiiaanse ‘hale’ met Hana Bay op de achtergrond.

Een uurtje komen we relaxed en ruikend naar kokosnoot buiten en rijden we richting het MACC. We nemen niet dezelfde weg terug maar rijden door via de Piilani Highway. Iets bumpier dan in de voormiddag, maar je ziet tenminste wat nieuws. We rijden naar het MACC omdat onze fotografe van gisteren liet weten dat er een outdoor screening was van Beauty and the Beast, iets wat we niet konden missen! Het grasveld ligt al aardig vol met strandstoelen en lakens, en wij zoeken ook een plaatsje uit. Na de lange dag keren we terug naar de bnb want morgen is het vroeg opstaan…

 

Hotel: Airbnb Kula Treat

Dag 10, 14/09 Big Island - Maui
Dag 12, 16/09 Maui - Lahaina