Dag 12, 16/09 Maui – Lahaina

Route: 200 km, 3u45

 

  • Haleakala NP: sunrise
  • Lahaina

Voor de 2e en laatste keer gaat de wekker iets na 3u af. Geen lava deze keer maar een zonsopgang  bij Haleakala National Park. We vertrekken rond 4u en een klein uurtje later staan we boven. Niet helemaal boven aan de Summit zoals we gehoopt hadden, want we werden af afgeleid naar de parking iets lager. Maar goed, we zullen nog steeds de zonsopgang zien. Het is koud! Beiden een trui aan. Julie is nog eens gewikkeld in het fleece deken van het bed en ik hou het bij een regenjas. Iets na 6u wordt het alsmaar klaarder tot de zon opeens tevoorschijn komt. Daarna begint een lokale ranger een lied te zingen. Ook al is het interessant om nog wat te blijven en rond te rijden, toch houden we het maar voor bekeken en keren we terug naar de bnb. We rusten nog wat uit en vertrekken rond de middag naar Lahaina.

We lunchen iets voorbij Lahaina. Na de lunch keren we terug naar het centrum van Lahaina waar we zowaar parking vinden ( max 3u)! We doen nog wat aan windowshopping en Julie laat eindelijk die tattoo plaatsen. Een tijdelijke Henna tattoo gelukkig! Daarna nog even tanken en een Safeway alvorens naar de bnb terug te keren.

Het is tijd om op te ruimen want morgen verlaten we deze bnb en vliegen we naar het laatste eiland van onze trip: Molokai. Op deze bnb in Maui lijken we ook niet gespaard van de beestjes want plotseling loopt er een muis voor mijn voeten in de keuken. Een gepropte beach handdoek in een gleuf zal hem hopelijk een nachtje vasthouden 😉

 

Hotel: Airbnb Kula Treat

Dag 11, 15/09 Maui - Road to Hana
Dag 13, 17/09 Maui – Molokai