Dag 15, 19/09 Molokai – Amsterdam

Route

USA 2017: Molokai – Amsterdam

Het Hawaii avontuur zit er op! Hieronder kan je onze vluchten vinden. Donderdagochtend zouden we in Amsterdam moeten staan.

19 september 2017:

  • Honolulu=> Houston (UA252) ( volg deze vlucht hier )
    19u25 => 08u07 (+1) (Boeing 777-200, 7h, 42m, 6,304 km)
  • Houston => Amsterdam (UA20) ( volg deze vlucht hier )
    16u50 (+1) => 09u20 (+2) (Boeing 777-200, 9h, 30m, 8,068 km)

Update 20/09:

Een beetje voor 14u brachten we de auto binnen bij Alamo en wachtten we onze vlucht af met Mokulele Airlines richting Honolulu. Het is terug een bumpy rit, dus Julie is blij dat het de laatste was. We komen mooi op tijd toe in Honolulu en doen het rustig aan bij de Starbucks. Via de United app zie ik dat onze vlucht naar Houston nog veel vrije rijen heeft. Iets na 18u doe ik de checkin opnieuw en neem ik nieuwe plaatsen: ikzelf een plaats langs het raam, en Julie een stoel in het gangpad. Met het idee dat ik 3 stoelen heb en Julie 4. Het enige risico is dat er mensen van de standby lijst( 29 mensen) toch nog naast ons zouden komen zitten. We zitten constant de app te verversen en tegen dat de boarding begint merken we dat er niemand meer naast ons komt zitten. Yes! Julie valt meteen als in blok in slaap over de 4 stoelen. Ik heb de grote pech dat ik de armsteunen niet kan omhoog doen, dus eigenlijk heb ik niet zoveel aan mijn 3 plaatsen. De stoel naast mij gebruik ik dan maar om mijn laptop en koptelefoon enz te leggen. Het entertaniment systeem werkt wééral niet, dit begint wel een negatieve trend te worden…

Nu zitten we in IAH  ( Houston ) te wachten op ons volgende vlucht naar Amsterdam. Het is een lange layover van 8 uur, maar gelukkig is er gratis internet en zijn er veel zitplaatsen met tablets en stopcontacten.

Update 21/09:

Na wat rondslenteren in terminal C verhuizen we naar de juiste terminal voor onze vlucht naar Amsterdam. Deze terminal is duidelijk verouderd maar gelukkig moeten we hier niet zo lang meer blijven. Boarden gaat vlot maar we zitten jammergenoeg wel tussen een hele bende luide Hollanders 🙁 . Boarding complete, maar we taxiën vrij lang wegens de drukte ( waarschijnlijk door de recente storm die wat vertragingen veroorzaakte) vooraleer we opstijgen naar Amsterdam. Vlotte vlucht en we komen met een 20 tal minuten vertraging toe. Onze koffers komen op een band die zeer afgelegen ligt. Eens we de koffers hebben komen we gelukkig meteen bij de uitgang uit, waar onze (schoon)zus ons vrolijk staat op te wachten! Met een persoontje extra nemen we terug de shuttlebus naar het Ibis hotel om daar de auto terug te vinden die ons terug naar Nieuwpoort brengt, waar we rond 14u30 toekomen.

That’s all folks!

Dag 14, 18/09 Molokai