Dag 2, 06/09 Oahu – Tantalus

Route: 40 km, 1u30

 

  • Tantalus lookout + Round Top drive
  • Iolani Palace
  • Ala Moana Center

Ondanks we pas rond middernacht in bed lagen zijn we kort na 5u beiden al klaar wakker! Onze bnb is op het 9e verdiep met een sundeck roof op het 10e. Rond 6u gaan we 1 verdieping hoger om de zonsopgang  mee te maken. We zien Waikiki wakker worden en besluiten om kort daarna naar buiten te gaan en op het gemak wat rond te wandelen op Waikiki Beach. Ontbijten doen we bij Duke’s Waikiki met een ontbijt buffet. We krijgen een tafeltje buiten met zicht op zee. Eerst komt eerst maalt? 😉

Na het ontbijt keren we nog even terug naar de bnb. Rond 10.30 vertrekken we richting de AT&T store voor een lokaal simkaartje. Op die manier kunnen we makkelijk alles opzoeken en google maps als GPS gebruiken. We gaan ook even binnen bij de Safeway om water en cola.

Vanuit daar vertrekken we richting de Tantalus lookout. Het warmteverschil is duidelijk tov maand maart: wat is het warm en weinig wind! Na de Tantalus lookout en rondrit maken we een korte stop bij het Iolani Palace. Een fotootje later vertrekken we richting het shopping mekka van Honolulu en omstreken: Ala Moana.

Na al dat geshop en geslenter keren we terug naar Waikiki.

Gelukkig val ik op een bar dichtbij die nog een uur ‘happy hour’ doet, al dat shoppen moet ik toch even kunnen plaatsen. Daar eten we dan ook nog iets en erna wandelen we terug naar ons hotel.

Hotel: Airbnb Waikiki

Dag 1, 05/09 Amsterdam - Honolulu
Dag 3, 07/09 Oahu – Pearl Harbor