Dag 3, 07/09 Oahu – Pearl Harbor

Route: 86 km, 2u

 

 

  • Pearl Harbor: USS Arizona Memorial – USS Missouri – USS Bowfin
  • Chief’s Luau

We vertrekken iets na 10u richting Pearl Harbor. Ik had een reservatie gemaakt voor de USS Arizona Memorial om 12u, maar er waren nog ticketten over voor 11u30. Tegen 11u30 kregen we eerst een film te zien alvorens met een boot naar het memorial te gaan. Hieronder zie je door het heldere water het prachtige, ondertussen roestende schip.

Na de Arizona nemen we de shuttle bus naar de USS Missouri. Deze staat wel gedeeltelijk ingepakt voor renovaties, dus in 2013 zag ie er wel iets beter uit 😉 . Het blijft nog steeds vreselijk warm en vochtig, dus ons bezoek aan de USS Bowfin duikboot doen we wat in sneltempo.

Daarna keren we terug naar de bnb waar we rond 15u30 toekomen. Even opfrissen en terug de auto in richting Chief’s Luau: een dagelijkse luau in het Sealife park. Een leuke avond waar we kennismaken met de Polynesische cultuur, en een spetterende show waar er verschillende dansen en muziek worden opgevoerd, oa Hawaii, Tahiti, Fiji, Nieuw Zeeland. Bij deze laatste herkenden we toch wel de haka terug. Familie staat er ook wel enorm centraal, de mensen zijn er enorm op gesteld dat iedereen gevierd worden en dus word elk koppel die zijn trouw, huwelijksreis of jubileum extra in de bloemetjes gezet met een speciaal gezongen liedje erbovenop. Er werd ook getoond hoe men vuur maakte met hout. Hoe men het vuur gewoon dooft met de blote voet (geen wonder dat die er zo aards uitzagen..) en om dan te eindigen met een prachtig vuurspektakel. Een evenement dat zeker de moeite waard was!

 

Hotel: Airbnb Waikiki

Dag 2, 06/09 Oahu - Tantalus
Dag 4, 08/09 Oahu – Manoa Falls