Dag 4, 08/09 Oahu – Manoa Falls

Route: 83 km, 2u

 

 

  • Manoa Falls
  • Bellows Field Beach Park
  • Nu’uana Pali Lookout
  • Waikiki
  • Hilton Hawaiian Village Fireworks

Vandaag trekken we onze hiking shoes aan, en dat zullen we geweten hebben! Na ontbijt bij Starbucks met een grande iced caramel macchiato nemen we de auto richting Manoa Falls. Een halfuurtje en 5$ later staan we op de parking en beginnen we er aan. Zoals een echte toerist het betaamd: met de Starbucks cup nog in de hand! De hike is een kleine 3km heen en terug met een hoogteverschil van 250m. Niet extreem intensief, maar het feit dat je door de vochtige bossen wandelde ( water viel soms nog naar beneden) begon je je meteen kapot te zweten na enkele minuten. Een halfuurtje later staan we bij de waterval en bekomen we even van de warmte en het feit dat onze t-shirts aan onze ruggen plakken! Het afdalen gaat natuurlijk een stuk makkelijker en ongeveer 1u vanaf vertrek staan we terug aan de auto. Eerste stop: de bnb, om te douchen!

Daarna terug de auto in en nemen we de kustroute richting Kailua. Zoals verwacht is de parking bij Hanauma Bay weer vol. Na  enkele fotostops slaan we af bij Bellows Air Force Station om te zwemmen bij hun Beach Park. Een lang stuk strand met nauwelijks mensen: zalig! Er vliegen wel 2 legervliegtuigen boven ons hoofd, maar daar liggen we niet wakker  van.

Na de zwempartij gaan we richting Kailua voor lunch. Het is even zoeken want we hebben al onze quarters thuisgelaten waardoor we een gratis parking moeten zoeken. Daarna rijden we naar het laatste viewpoint voor de dag: Nu’uana Pali Lookout. Je moet hier blijkbaar betalen voor de parking, maar niemand doet dit blijkbaar. Zeker niet als je er nog geen 5 minuten bent..

Om de dag te eindigen keren we terug naar Waikiki waar we wat slenteren langs de winkelstraat alvorens we tegen 19u30 naar de pier gaan bij het Outrigger hotel. Het is vrijdag: vuurwerk bij het Hilton Hawaiian Village! We zijn hier zeker niet alleen om te kijken, maar jammergenoeg duurt het vuurwerk nog een 5 minuten. Crisis zeker? 😉 Na het vuurwerk slenteren we terug en gaan we nog enkele winkels binnen. De meeste winkels zijn namelijk open tot zeker 22u, HEAVEN!

 

Hotel: Airbnb Waikiki

Dag 3, 07/09 Oahu – Pearl Harbor
Dag 5, 09/09 Oahu – Kualoa Ranch