Dag 5, 09/09 Oahu – Kualoa Ranch

Route: 150 km, 3u

 

Vandaag rijden we helemaal tot het noorden van het eiland. Om 11u15 hebben we namelijk een ATV tour geboekt bij de Kualoa Ranch. Ik had dit in 2013 ook al eens gedaan en vond dit zeker de moeite om nog eens te doen!

Ontbijten doen we wederom met een korte tussenstop bij onze Starbucks buren. Rond 9u30 vertrekken we via de Pali Highway richting Kualoa. Tegen 10u30 zijn we daar en halen we de tickets op. Nog snel even insmeren met zonnecrème en tegen 11u staan we bij de plaats waar de ATV tours starten. Gelukkig zijn we met een kleine groep van 5 personen. Nog meer geluk doordat de 3 andere personen allemaal Amerikanen zijn, dus qua tempo zal dit wel goed zitten!

Na de korte safety video plak ik de GoPro op mijn helm en neem de laatste quad in het rijtje. We banen ons een weg naar de vallei. Veel is nog herkenbaar maar je merkt wel dat er ook al veel verschoven is voor nieuwe films. Bijvoorbeeld de ‘tak’ van de eerste Jurassic Park ( deze scène ) lag nu al wat meer naar de zijkant geschoven doordat men plaats nodig had om Jurassic World te filmen. Nieuw was het skelet vanuit de film Kong Skull Island. Verder werd ons verteld dat ze net afgerond waren met de opnames voor Jurassic World 2 en Jumanji 2. Altijd leuk als je de vallei kan herkennen in films!

Na onze ATV tour trekken we verder naar het noorden met een stop bij Giovanni’s Shrimp truck ( die nog altijd even pikant is! ) en Laie Point. Daarna springen we ook nog even binnen bij Dole Plantatation om te zien waar al die ananassen uit blik vandaan komen!

Afsluiter van de dag? Een shopping center. Op de highway richting Waikiki nemen we enkele afslagen vroeger richting het Ala Moana Center. Na dit intermezzo terug de auto in: we stoppen alvast bij Texaco om de auto vol te tanken. Bij Alamo moet je deze namelijk volgetankt terugbrengen ( anders tanken zij hem bij aan een fiks hogere prijs ). Aan een prijs van net geen $3 per gallon tanken we de halflege auto voor $30 vol. Daarna richting bnb om koffers te maken en nog wat ‘laundry’ te doen, want de bnb’s op Big Island hebben geen wasmachine.

Hotel: Airbnb Waikiki

Dag 4, 08/09 Oahu – Manoa Falls
Dag 6, 10/09 Oahu – Big Island