Dag 6, 10/09 Oahu – Big Island

Route: 222 km, 3u30

  • Waikoloa
  • Waipio Valley Lookout

Vandaag trekken we naar Big Island! We ruimen nog wat verder op en werken onze valiezen af. Rond 9u30 gaan we naar de garage om alles in te laden en te vertrekken naar Alamo. Waar Skip The Counter vlot werkte leek het nu minder makkelijk: ze stelden namelijk nog voor om de volledige kostprijs nogmaal af te trekken van mijn kredietkaart. Na 5 minuutjes wachten dan toch het juiste kasticket gekregen met ‘ no charges ‘.  De shuttlebus in dan maar richting de commuter terminal ( terminal 1 ) waar we een vlucht hebben met Island Air.

Bij de checkin werd ons voor het eerst ook gevraagd om de carry on te wegen. We kregen het al wat warm want beide handbagages waren te zwaar. Max 16 pond. Opgelost door een trui vast te houden en even mijn laptop er uit te halen. Vreemde taferelen.. Nog een potje hummus die niet mee mocht in de handbagage later gaan we door de TSA zonder wachtrij en nog even wachten op de vlucht naar Kona. Lang geleden maar ditmaal nog eens een vlucht met propelloraandrijving. We vertrekken rond 12u15 en komen een groot halfuur later al toe op Kona. Onze koffers volgen 5 minuten later, en nog geen 10 minuten daarna staan we al bij Alamo. We hadden eerst een Jeep Cherokee op het oog, maar de software leek niet perfect: vroeg constant om up te daten en de camera achteraan werkte niet. Dan maar gewisseld voor een Ford Escape waar ik de vorige keer ook wel tevreden van was.

Na de auto te kiezen gaan we eerst naar Walmart om wat inkopen. Daarna verder gereden nar Waikoloa, een soort resort stadje. Vorige keer hadden we daar nog even geslenterd tussen de winkels en gelunched bij Arby’s, maar deze laatste bestaat blijkbaar niet meer 🙁 . Subway was een iets minder goed alternatief, maar dankzij de bediening van een aangename jonge kerel zijn we direct weer gelukkig.

Na de lunch rijden we door naar de Waipio Valley lookout, om daarna te beginnen aan onze rit naar Pahoa, zo’n 40 minuten onder Hilo, waar we nog vlug even inkopen doen.

De eigenaars van de bnb hadden ons meerdere malen gezegd dat het aan te raden was toe te komen voor het donker was, gezien hier alles donker wordt rond 18u en we pas toekwamen om 19u30 hadden we even schrik. Al bij al vonden we de bnb vrij vlot, inclusief ritje op een niet-aangelegde weg.

De bnb is een aanrader voor alle mensen die zich 1 met de natuur willen voelen, wij hebben vastgesteld dat we liever ramen en airco hebben . Na even te lachen met onze eigen miserie maken we vlug wat spaghetti klaar (alles goed afwassen of er komen beestjes op!) en zorgen we dat we vlug in ons nest kunnen kruipen.

Morgenochtend moeten we er namelijk vroeg uit! (met groot gebrom van mijn dame met ochtendhumeur..)

Ondertussen hebben we al 2 nieuwe huisdieren: gekko’s, hopelijk eten ze ons niet op terwijl we slapen.

 

Hotel: Airbnb Pahoa

Dag 5, 09/09 Oahu – Kualoa Ranch
Dag 7, 11/09 Big Island - Hilo