Dag 8, 12/09 Big Island – Volcano NP

Route: 320 km, 5u

 

  • Hawaii Volcano National Park
  • South Point cliff dive

Gisterenavond hadden we geen zin meer om nog eten klaar te maken, dus gaan we deze ochtend naar de winkel om een grote zak ijsblokken om alles koel te houden in de frigozak! Vandaag verlaten we met veel plezier onze bnb want we overnachten de komende 2 nachten nabij Kona.

Vooraleer we naar Kona trekken stoppen we nog bij het Volcano National Park. We doen de route helemaal naar beneden. Een temperatuurverschil van zo’n 12 graden eens we beneden waren. Dezelfde weg terug naar boven en op weg naar South Point krijgen we toch nog wat regen over ons heen. Maar naarmate we terug afdalen tot zeeniveau merken we er niks meer van: wolken en regen weg, zon terug!

Nabij South Point is er een plaats waarbij je van de klif kan springen in de zee. Zelf beginnen we daar uiteraard niet aan, maar we gaan toch even kijken. 2 locals met een te grote fles bier zitten daar duidelijk al even en een Franse toerist doet toch enkele sprongen. Daarna springt de local zelf ook in het water, waarop hij vraagt aan zijn kompaan om zijn (grote) hond ook van de klif te gooien. Niet echt verantwoord, maar gelukkig begon de hond meteen te zwemmen eens hij in het water plonsde.  Hoe ze naar boven zouden geraken is nog maar de vraag, want de enige weg naar boven is via een ladder recht naar boven..

Na dit tafereel te hebben moeten aanschouwen is het tijd om naar onze bnb te gaan in Kona. Anderhalfuur en veel bochtjes later komen we aan in Kona waar we voor het eerst eens begroet worden door onze AirBNB hosts, een koppel 70’ers die met hart en ziel alles in hun huis zelf bouwen en er met plezier over vertellen. De BNB zelf is een prachtig bijhuis met zelfs een inloopdouche en zelf strandhanddoeken en snorkels.

Ook hebben ze hier heel wat ‘huis’dieren: 2 honden, 2 geiten, 2 minipaardjes en een kat. Er lopen hier af en toe wat wilde kippen rond, maar die heb je over het hele eiland (of je ze nu wilt of niet..).

Na even tot rust te komen in de zetel, maken we nog vlug wat eten klaar en duiken we in ons nest. Op naar een rustig dagje morgen..

 

Hotel: Airbnb Kailua-Kona

Dag 7, 11/09 Big Island - Hilo
Dag 9, 13/09 Big Island - Kona