Damn you Harvey!

Nee, niet die Harvey van Suits. Maar wel de tropische storm Harvey die lelijk heeft thuis gehouden in Texas. Onder andere in Houston, waar onze tussenstop was. We gingen Harvey onze reis niet in het water laten doen vallen( ba dum tss), dus zocht ik contact met United.

De vluchten

Op maandag 28/8/2017 werd bekend gemaakt dat de luchthaven van Houston ( IAH ) nog zeker tot en met 31 augustus geen vluchten zou kennen van United. De travel waiver, een code waarmee je kosteloos je vlucht kan wijzigen, werd toen ook toegelaten voor onze vlucht van 5 september. Die avond belde ik nog naar het Amerikaans nummer van United met de Nederlandse taal als optie. Na ongeveer 35 minuten wachten kreeg ik een Nederlander aan de lijn die vanuit thuis uit in Miami aan het werken was. Samen zochten we naar alternatieven en een kwartier later was alles geklonken: onze heenvlucht is aangepast. We vertrekken nog steeds vanuit Amsterdam maar stappen nu over in Chicago en San Francisco. Met een kortere overstap waardoor we vroeger dan origineel aankomen, nl op 5 september rond 22u

De auto

De huurauto in Houston was uiteraard niet meer nodig en konden we gratis annuleren. De auto in Oahu hebben we ook geannuleerd en opnieuw geboekt omdat we de wagen nu een dag vroeger ophalen.

Het verblijf

Het hotel in Houston hadden we ook niet meer nodig. Gebeld met de customer care center van Best Western in de hoop om een uitzondering te krijgen op de ‘non refundable rate’. De agent nam contact op het met hotel waar ze ook blijkbaar vrij kortaf waren. Maar hoogstwaarschijnlijk zal de overnachting te betalen blijven. In Oahu hebben we ook het geluk dat de bnb op 5 september nog vrij was. We hebben hier nog een nacht kunnen bijboeken.

De planning

… geeft ons wat meer tijd op Oahu! Hopelijk gaat alles vlot met de vluchten aangezien we minder langere layovers hebben: 2u20 minuten in Chicago en 1u15min in San Francisco. San Francisco zou niet echt een probleem vormen aangezien het in dezelfde terminal is, maar in Chicago gaan we niet treuzelen aangezien we door immigratie enz moeten alvorens we naar de andere terminal kunnen gaan.

 

 

2 weken te gaan!
Dag 0: Nieuwpoort - Amsterdam