Dag 1, Brussel – New York

Route

17 april 2018:

Koffers waren ingepakt tegen 2u en rond 4u30 vertrekken we naar Gent, om dan zo verder te gaan naar Brussels Airport. Zoals gewoonlijk waren we veel te vroeg maar dit had wel als voordeel dat we bij de check-in en security nauwelijks moesten wachten. Na de automatische paspoortcontrole zoeken we ontbijt op en bekijken we een halve aflevering van De Mol (die we in alle drukte zondag waren vergeten te bekijken). Onze vlucht vertrekt van gate B10 en we stappen in rond 10u. Alles gaat vrij vlot en we merken dat er maar niemand naast ons komt zitten. Zouden we een lege stoel hebben? En ja hoor, hij blijft vrij! Ik installeer mij aan het gangpad zodat Julie haar territorium kan afbakenen voor de komende 6,5u.

We komen mooi op tijd toe in het regenachtige Montréal. We hebben het voordeel dat we de US customs ook al kunnen doen zodat we op onze eindbestemming gewoon naar buiten kunnen wandelen. Na de APC kiosk te hebben doorstaan komen we uit in de volgende terminal waar onze vlucht naar de USA is. We hebben hier zo’n 3u wachttijd die al bij al vlot voorbijgaan.

Iets na 15u stappen we in een veel kleinere Embraer vliegtuig die ons naar NY LaGuardia zal brengen. Een uurtje later zijn we er al, en gelukkig is de regen in Montréal gebleven. We waren nog aan het twijfelen tussen een taxi of Uber, maar gezien de taxi’s 20 minuten wachttijd hebben nemen we toch maar een Uber. Of Lyft, want deze was goedkoper. Eerst moeten we een shuttlebus nemen naar een parkinglot waar ALLE Uber’s en Lyft’s staan te wachten. 3 rijstroken vol met brede, zwarte wagens en 1 van hen is jouw chauffeur, wat een boeltje was me dat! 5 minuutjes later vinden we onze chauffeur die ons naar het hotel zal brengen. New York zou New York niet zijn zonder druk verkeer, maar we zijn op ons gemak. Iets voor 19u komen we bij het hotel toe en kunnen we meteen naar de kamer. Julie polst nog even naar een ‘complimentary upgrade’, en we hebben geluk! Vanaf morgen mogen we in een verbeterde kamer ( lees Manhattan view ipv Queens parkinglot view) slapen op het 16e verdiep. Vanavond stellen we het nog op het 8e verdiep.

Een douche later besluiten we toch alvast even naar Manhattan te gaan. 1 week Metrocard: check! Dan de metro in met bestemming Times Square, de minst toeristische plaats van NYC. We nemen hier nog even onze eerste foto van de reis en spotten direct de Disney store. Julie sleurt me mee naar binnen en wonder boven wonder komen we buiten met lege handen. (ben redelijk zeker dat we hier nog terug zullen moeten komen…) Dan nog een korte dinner bij Chipotle om daarna de metro terug te nemen naar het hotel. Het was even zoeken naar de ingang van de metro aangezien we eerst enkel de Downtown lijn vonden. Eens bij het hotel vallen we als in blok in slaap, om morgen waarschijnlijk vroeg wakker te worden…

Hotel: Aloft Long Island City Manhattan View

Start spreading the news
Dag 2, New York - 5th Ave