Dag 2, New York – 5th Ave

Route

 

  • 5th Avenue
  • Trump Tower
  • Rockefeller
  • Empire State Building
  • Chelsea Market
  • The High Line

Op een vrij normaal uur komen we wakker in onze kamer op het achtste verdiep. Een basic ontbijt is voorzien in het hotel waarna we ons dan klaarmaken om de stad in te trekken. De valiezen maken we weer dicht aangezien we verhuizen naar een andere kamer.

Vanaf Queens Plaza nemen we de metro tot aan 5th Avenue. Bezoekje aan de Apple Store om daarna even de Trump Tower binnen te gaan. Daarna wandelen we via Rockfeller verder richting Lower Manhattan. Na een tussenstop komen we uit bij het Empire State Building. Een paar wachtrijen verder kunnen we de lift nemen tot het 80e verdiep, en daarna nog een tweede lift tot het 86e verdiep. Moedige Julie gaat mee, maar het observation deck buiten is er toch net iets teveel aan.

Eens buiten maken we onze sjaal nog eens goed vast want het is berekoud in NYC. Temperaturen niet boven de 10 graden en er is ook wat wind. Daarop besluiten we maar om een stukje per metro te doen. Richting Chelsea Market, waar tientallen bedrijfjes zich geïnstalleerd hebben in een grote hal.

Na lunch geeft de zon al wat meer warmte, ideaal voor een wandeling op The High Line! Bij Chelsea Market is er een ingang en we wandelen de hele High Line tot boven af. Daarna houden we het even voor bekeken en nemen we de metro naar het hotel. Gisterenavond hadden we een leuk rooftop restaurant gezien nabij Times Square en maakten we een reservatie voor vanavond. Terug de metro naar Times Square richting het Haven rooftop restaurant. Leuke gezellige setting. Een pitcher Mojito  (lees: 1,8 liter!!) en wat lekker eten later komen we terug op het hotel toe rond 23u.

Hotel: Aloft Long Island City Manhattan View

Dag 1, Brussel - New York
Dag 3, New York - Rockefeller