Dag 4, New York – Liberty Island

Route

 

  • Liberty Island pedestal access
  • Wall Street
  • WTC Memorial
  • WTC One Observatory
  • WTC Oculus
  • Yankee Stadium

Iets vroeger uit de veren vandaag want we hebben een afspraak met Lady Liberty. Tegen 10u komen we met de metro toe in Battery Park waar we een ‘reserved’ ticket hebben om 10u. Dit wil gewoon zeggen dat je een vast uur uitkiest wanneer je gaat, vs een ‘flex’ ticket die geen vast uur heeft. Met als gevolg dat wij in een iets kortere wachtrij mogen gaan staan. Na de nodige controles kunnen we de boot op richting Lady Liberty. We hadden een ticket gekocht met pedestal access waardoor we tot aan de voet van het monument mogen komen, wat het nog groter doet lijken als je recht er onder staat. De wind raast verder dus we zoeken toch snel even warmte op in de giftshop.

Nadat we terug in Manhattan zijn wandelen we eens door Wall Street alvorens via de Trinity Church naar het WTC Memorial te gaan. Bij mijn laatste bezoek was dit nog helemaal afgesloten en met security screenings, maar nu is dit gewoon voor iedereen toegangkelijk. WTC One lonkt en de Oculus is ook impressionant. Na het Empire State Building krijg ik Julie niet meer mee waardoor ik een enkeltje koop naar het 100e verdiep. 40 dollar armer en een liftrit van nog geen minuut later sta ik boven op het Observation Deck. Het is vrij druk maar iedereen kan makkelijk naar buiten kijken zonder obstructies.

Eens we herenigd zijn droppen we de rugzak terug in het hotel om daarna te vetrekken naar Harlem. Ik heb daar gereserveerd bij de Red Rooster aangezien we om 19u tickets hebben voor een NY Yankee’s game, namelijk tegen de Toronto Blue Jays. Ook hier weer een security control maar iedereen geraakt vlot binnen. Zoals we gewoon zijn maken de Amerikanen er hier een drink en eetfestijn van (en af en toe volgen ze ook nog de sport). We blijven niet tot het einde want zo’n spelletje blijft maar duren, en zeker niet sinds het nog zo winterachtig is in New York…

Hotel: Aloft Long Island City Manhattan View

Dag 3, New York - Rockefeller
Dag 5, New York - Manhattan